2020. February 20., Thursday

Luis García: A jelenlegi helyzetben bárki lehetne az ellenfél, nincs jelentősége

  • M. László (mrazo)
  • Jan. 2, 2019, 10:35 p.m.
A Villarreal számára minden mérkőzés egy újabb döntő. Az új évet rögtön a Real Madrid vendéglátójaként kell kezdeniük, akik világbajnokként érkeznek a La Cerámicába. Luis García, a Villarreal frissen kinevezett szakvezetője levegőhöz szeretné juttatni játékosait, ugyanakkor egy intenzív és színvonalas mérkőzésre készül Solari csapata ellen.
2019 első kihívása a Real Madrid
"A jelenlegi helyzetben bárki lehetne az ellenfél, nincs jelentősége. Most a Real Madriddal, a regnáló világbajnokkal kell szembenéznünk, ennek megfelelően egy kemény mérkőzésre számítok, ugyanakkor hiszem, hogy képesek lehetünk legyőzni őket. Minden egyes mérkőzés egy döntő, a hitünk megrendíthetetlen. Két olyan összecsapáson vagyunk túl, amelyek reményt adnak, s amelyek jó kiindulási alapul szolgálnak."
 
Motiváció a Madrid ellen
"Nagyon dühös leszek, ha kiváló mérkőzést játszunk a Real ellen, de nem leszünk pariban az Eibárral. Minden mérkőzés egy újabb lehetőség a győzelemre."
 
Ami a leginkább aggasztja
"A Real Madrid az a Real Madrid, azonban számomra a saját csapatom a legfontosabb. Az előttünk álló három hét nagyon megterhelő lesz egymáshoz nagyon közeli mérkőzésekkel. A versenynaptárunk elképesztő, amit nem is igazán értek. Sokkal több szünetet kellene biztosítani az egyes párharcok között."
 
 
Kiszámíthatatlan Madrid
"Egy olyan csapatról beszélünk, amely ha jól játszik, megállíthatatlan, ha nem játszik jól, akkor nyer. Ez most sem lesz másként, bár én jobban aggódom a saját játékosaim miatt. Le vagyunk maradva, de jó érzéssel várjuk a találkozót. Nehéz ellenfelünk lesz, mégis képesek lehetünk betalálni, akár még győzni is. Most hullámvölgyben vagyunk, de lehetőségünk nyílik kilábalni belőle."
 
Játék a Madrid ellen
"Először is fel kell építenünk a saját játékunkat, hiszen minden ellenfelünk más, de a mérkőzés 70-80 %-ában azt kell tennünk, amiben a legjobbak vagyunk. A Madrid szintekkel feljebb van, s most nekünk is fel kell nőnünk hozzájuk."
 
Miben más Solari Real Madridja
"Nem tudom. A futballban olyan körülmények uralkodnak, amelyek sokszor érthetetlenek, épp ezért az értékelésük is sokkal nehezebb. Talán nagyobb az önbizalmuk. A Huesca és a Rayo ellen nem teljesítettek jól, mégis megmentették a mérkőzéseket. Kiegyensúlyozottabbak és egyértelműbb, hogy támadásban mit szeretnének játszani. Én azonban inkább a saját csapatomra koncentrálok. Nekem itt van dolgom. A játék 80%-ában annak kell történnie, amit mi szeretnénk."
 

Hozzászólások

Tabella