A Real Madrid utoljára 2002-ben nyerte meg az utánpótlástornát. Mi történt az akkori győztesekkel?

A Real Madrid a mostani győzelmet megelőzően 16 évvel nyerte meg utoljára a LaLiga Ígéretek Nemzetközi Tornáját. De mi történt az akkori győztesekkel? A MARCA gyűjtése.

A blancók korosztályos csapatai 2002 óta képtelenek voltak a nagy presztízzsel rendelkező torna megnyerésére. Ahogy nemrég írtuk, ez most amolyan Sergio Ramos módszerrel sikerült, hiszen a srácok az utolsó percekben tudták tizenegyesekre menteni a döntőt, ami aztán büntetőkkel dőlt el.

A legutóbbi győzelemhez egészen 2002-ig kell visszamennünk az időben, akkor egy Barcelona elleni 1-0 jelentette a végső sikert.

2002 Infantil B

A döntőben Yelco Ramos Ursúa, José Luis Arroyo, Nacho Fernández, Victor Muñoz, Javi Robles, Denis Cheryshev, Antonio Martinez és Víctor Merchán küzdött meg többek között a torna legjobbjának választott Iago Falquét (jelenleg a Torino játékosa) és Bojan Krkicset (Stoke City) soraiban tudó Barcelona ellen.

De mi történt azokkal a Real Madrid játékosokkal, akik azon a napon a futball nagyjai közt érezhették magukat?

Yelco Ramos Ursúa volt a döntőben a Real Madrid hálóőre. Ő úgy került a csapathoz, hogy korábban az Albacete, a Villarreal vagy a Nastic korosztályos csapatait is megjárta. Most, 28 évesen a Las Rozas együttesében játszik, miután néhány korosztályos csapatot végigjárt Madridban.

José Luis Arroyo Sanz 1990 februárjában született, a Real Madridban maradt egészen a Juvenil A szintjéig. Ezt követően harmadosztályú csapatokban kezdett el játszani, az alábbi helyeken fordult meg: Noja, Murcia Imperial, Colmenar Viejo, Deportivo B, Canillas, San Fernando, Sanse, Unionistas és Ecija. Jelenleg az UP Plasencia középpályása.

Nacho Fernández szerezte a mérkőzés mindent eldöntő gólját, és ő volt a keret egyik tagja, aki egészen az első csapatig minden korosztályos csapatban szerepelt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ő valóban végigjárta a ranglétrát, mire az első csapat fontos játékosává vált. Itt aztán hatalmas sikereket ért el, hiszen megnyert négy BL-t, egy bajnoki címet, egy Király-kupát, két spanyol szuperkupát és négy klubvilágbajnoki címet, hazája együttesével pedig szerepelt egy világbajnokságon.

Victor Muñoz az egyetlen a döntőben pályára lépők közül, akinek jelenleg nincs csapata. Utoljára a Sanse együttesében szerepelt, de azt megelőzően Amerikában próbált szerencsét az UCLA Bruins, a DC United, a Kansas és a Phoenix Rings csapatánál.

Javi Robles a Segunda B-ben szereplő Internacional de Madrid jobb szélsője. A Real Madridból a Getaféhoz igazolt, de megfordult az Alcobendas Sport, Puerta Bonita, Rayo Vallecano B és Fuenlabrada együttesében is.

Nacho mellett Denis Cheryshev volt a másik, aki a csúcsig jutott a klubon belül, hiszen szerepelhetett a Real Madrid első csapatban, de közel sem tudhat magáénak olyan karriert a Bernabéuban, mint a spanyol védő. Oroszország válogatottjával szerepelt a 2018-as világbajnokságon, profi karrierjének jelentős részét pedig a Valencia, Villarreal és Sevilla kötelékében töltötte. Utóbbival Európa-ligát nyert 2014-ben.

Denis Cheryshev

Víctor Merchán mindíg kitűnt a többiek közül, mintha egy lépéssel előttük járt volna, de miután eljutott a Castillába a 2010/2011-es idényben, megtorpant és nem sikerült megtennie az utolsó lépést. Távozását követően nem tudott megragadni egyetlen csapatnál sem, megfordult az Espanyol B, a Caudal, a Terrasa, a Vilafranca, az Alcobendas, a német Denzlingen csapatában is, jelenleg pedig a San Agustin játékosa.

Antonio Martinez Felipe 12 éves korától 2011-ig a Real Madsrid játékosa volt, aztán kölcsönbe távozott a Mirandes együtteséhez, majd az U16-os spanyol válogatottba is beválogatták. Később az Alcorcón játékosa lett, ahol 57 mérkőzést játszott, ezt követően a Numanciába, majd a Cultural Leonesába ment, ahol jelenleg is a másodosztályba visszajutni vágyó csapat fontos játékosa.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK