Kaká: Madridban az állandóság hiánya volt a gondom

A Real Madrid korábbi kiválósága, Kaká emlékezett vissza a spanyol fővárosban töltött időszakára egy interjú részeként. A brazil legenda beszélt Mourinhóról, Carlo Ancelottiról és Cristiano Ronaldóról is.

A Real Madridnál töltött idő: „Meg voltam győződve róla, hogy a Real Madridnál jó leszek. Ha valaki sokáig halogat egy döntést, az mindig kérdés, hogy kitartó-e vagy makacs. Szerintem én kitartó voltam, elmentem addig, ameddig tudtam, a saját határaimig. A 2013/2014-es idényben, Carlo Ancelotti érkezésével Florentino Pérez meg akarta újítani a csapatot utánpótlás játékosokkal és új igazolásokkal, Ancelotti pedig őszinte és egyértelmű volt velem. Elmondta, hogy az elnök kérte, hogy mi legyen a stratégia, én pedig elmondtam neki, hogy játszanom kell ha a világbajnokságon részt akarok venni, úgyhogy a legjobb döntés a távozás volt.”

Kaká

Ami nem működött: „Madridban az állandósággal volt problémám. Először a sérülések miatt. Az első évben csípő problémám volt, majd megpróbáltam mindent, hogy kijussak a vb-re, erre jött az ágyéksérülés. Aztán térdproblémám lett, megoperáltak. Hat hónapig harcképtelen voltam, amikor pedig visszatértem, ott volt Mourinho. Madridban a problémám az állandóság hiánya volt. Először a fizikai állapotomból adódóan, aztán pedig az edző döntése miatt. Három évet töltöttem el azzal, hogy megpróbáljam megyőzni Mourinhót, hogy több lehetőséget kellene kapnom, de ő döntött, nem volt ráhatásom. Annyit tehettem, hogy kiváló profiként dolgozom, most pedig nagy örömmel mondhatom, hogy bármikor mehetek a Real Madridhoz, az ajtók nyitva állnak számomra. Florentino azt mondja, hogy én voltam az egyik legprofibb sportoló a klub történetében.”

Kaká

Mourinho: „Nem volt személyes problémám Mourinhóval. Volt egy szponzori esemény Manchesterben, amikor ugyanabban a hotelben szálltunk meg és két órán át beszélgettünk. Voltak nézeteltéréseink Madridban, mivel én úgy gondoltam, hogy játszanom kellene, ő pedig úgy, hogy nem. De ezek tiszteletteljes egyet nem értések voltak. Sosem panaszkodtam neki, hogy akkor eligazolok és sosem mentem a sajtóhoz sem. Elmondtam neki, hogy ez az ő döntése, de szerintem választhatna mást is, mert én is tudnék játszani, de neki kell döntenie. Nem voltak érvei. De akkoriban a csapatnak olyan jól ment, hogy nekem sem. Megmondta, hogy nem fogok játszani, mert a poszt Özilé. Én úgy gondoltam, hogy tudok harcolni a helyért. Mourinho pontosan ugyanolyan, mint amilyennek a kamerákon keresztül látszik, van, hogy robbanékony, de hihetetlenül intelligens, rendkívül felkészült. Amit az interjúkban látnak, az elő van készítve. Nekem a döntéseivel volt gondom. Úgy gondoltam, hogy téved. De a csapat működött. Megnyertük a bajnokságot és bejutottunk a BL elődöntőjébe.”

Mourinho Kaká

Cristiano Ronaldo: „Cristiano kivételes srác, tényleg 10/10-es. Mindenkivel rendkívül udvarias. Az öltözőben tudtuk, hogy milyen valójában. Viccelődtünk azon, hogy milyen hiú, de tényleg remek srác. Los Angelesbe utaztunk az előszezonra, ő pedig megkért valakit, hogy vegyen 15 telefont, amit a klubnál dolgozó stábtagoknak adott. Ez egy nagyon alapvető, mindennapos eszköz, de megmutatta, hogy milyen ember is ő. Mindig sokat segített nekem, amikor csak tudott, bátorított. A társai látták, hogy mennyi áldozatott hozott a játék miatt. Sosem volt gondom vele. Sosem volt problémám senkivel a karrierem során.”

Cristiano és Kaká

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK