Az Inter legyőzésével tornagyőztes a Real Madrid!

A LaLiga szervezésében immár 23. alkalommal került megrendezésre a fiatal tehetségek számára alapított LaLiga Ígéretek Nemzetközi Tornája elnevezésű esemény, ahol spanyol futballcsapatok korosztályos együttesei mellett más országok csapatainak fiataljai is képviseltetik magukat. Az Infantil B immár 7. alkalommal emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

A torna spanyol résztvevői az Espanyol, Sevilla, Atlético Madrid, Barcelona, Tenerife, Valencia, Real Madrid, Las Palmas, Betis voltak, a nemzetközi csapatok közül pedig ezúttal a PSG, a Juventus, a Benfica, az Abu Dhabi, az Inter Milan és a Borussia Dortmund fiataljai látogattak el Tenerifére, az esemény helyszínére.

A Real Madrid a „D” csoportban kapott helyet a Betis, a Dortmund és a Las Palmas társaságában, a csoportkört pedig a 2. helyen zárták, köszönhetően annak, hogy a Betis az első meccsen meglepte a fiúkat és 4-1-es vereséggel nyitottak a srácok. Ezt követően azonban magukra találtak Juanjo Crespo fiai. A Borussia Dortmundot 1-0-ra, a Las Palmast pedig 2-0-ra verték.

A negyeddöntőben aztán a Sevilla következett, ahol 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel (3-4) jutott tovább a csapat. Az elődöntőben ismét a csoportellenfél Betis következett, ám ezúttal nem a zöld-fehérek örülhettek. A Real Madrid 3-1-es győzelmet aratott, így a csapat bejutott a torna döntőjébe.

Itt aztán az olasz Internazionale Milano együttesével kerültek szembe a fiúk. Az Inter a Villarreallal, az Atléticóval és a Benficával volt egy csoportban, ahol a Madridhoz hasonlóan a 2. helyen végzett, miután a matracosokkal és a Villareallal döntetlent játszott, a Benficát pedig legyőzte. A negyeddöntőben a Valenciát múlták felül az olasz srácok (1-0), az elődöntőben pedig meggyőző teljesítménnyel léptek át a PSG-n (3-1).

A döntő a várakozásoknak megfelelően nagy küzdelmet hozott, ahol az Inter szerezte meg a vezetést egy csodás átemelésnek köszönhetően, a Real Madrid pedig az utolsó percekben egyenlített Jacobo kipattanót követő szemfüles találatnak köszönhetően.

A tizenegyeseknél aztán Gonzalo lett a hős, aki két büntetőt is hárított, Pablo pedig kegyetlenül bevarrta a mindent eldöntő harmadik találatot. A megnyert döntő azt jelentette, hogy a Real Madrid 7. alkalommal emelhette magasba a trófeát. (A mérkőzés összefoglalóját és az ünneplés pillanatait ide kattintva megtekintheted.)

Real Madrid U13

Az Infantil B tornagyőztes kerete:
Kapusok: Gonzalo (1) és Diego (13)
Védők: Iván (2), Víctor (3), Héctor (4) és Aitor (5)
Középpályások: Guillermo (6), Alejandro Martín (7) és Leiton (11)
Támadók: Jacobo (8), Dani (9) és Pablo (10)

Forrás: realmadrid.com, laliga.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK