Sneijder: Az Ajax remek futballt játszik, ez a tökéletes alkalom, hogy összemérjék az erejüket a Real Madriddal

A mindkét csapatot megjárt holland középpályással a közelgő BL-párharc kapcsán készített interjút a MARCA.

Mit gondolsz erről a párharcról?
Az Ajax számára ez a tökéletes alkalom, hogy összemérjék az erejüket a Real Madriddal. Nagyon fiatal csapatuk van, ez jelenthet némi gondot, amikor a Bernabéuban kell pályára lépni, de tele vannak minőségi játékosokkal, és remek futballt játszanak. Különösen hazai pályán. A Madrid viszont nem képvisel olyan erőt, mint a korábbi években. Nagyon nehéz dolguk lesz.

Nem őket tartod az esélyesnek?
De, mindennek ellenére rájuk fogadnék. De vigyázniuk kell, különösen, ha az Ajax kedvező eredményt ér el az első mérkőzésen. Azt láttuk, hogy az utóbbi időben vannak bizonyos problémái a Realnak a labda megjátszásával.

Valóban. Ez esélyt adhat az Ajaxnak a továbbjutásra.
Nem esélytelenek, de a Real Madrid teljesen más szintet hoz a nemzetközi meccseken, mint a bajnokságban.

Madridban elégedettek voltak a sorsolás végeredményével
Természetesen, hiszen úgy gondolják, hogy az Ajax most is hasonló esélyekkel várja az összecsapást, mint legutóbb. De szerintem ez nem így van. Ráadásul a madridi átlagember nem követi a holland futballt, és semmit sem tud az Ajaxról. Én viszont tisztában vagyok azzal, hogy milyen komoly erőt képviselnek.

De Ligt és De Jong mostanában rengeteget szerepelnek az újságok címlapjain. Szerinted készen állnak egy európai topcsapat szintjére?
Ez a párharc számukra is remek teszt lesz. Hatalmas tehetség rejlik bennük, de nehéz megmondani, hogy készen állnak-e. Remek mentalitással rendelkeznek, ez mindenképpen az ő malmukra hajtja a vizet. Nincs kétségtem afelől, hogy kiváló futballisták válnak majd belőlük, de nem tudom, hogy már most készek-e a váltásra.

Te is azt vetted észre, hogy Cristiano Ronaldo nélkül visszaesett a Real Madrid?
Mindannyian tudjuk, hogy a Real nagyban függött CR-től, hiszen ő volt az, aki bármikor képes volt megteremteni a különbséget. Ebből a szempontból nézve nem meglepő a visszaesés. Ha még Madridban lenne, akkor sokkal kevesebb esélyt adnék az Ajaxnak.

Kikre kell különösen odafigyelnie a madridiaknak?
Ziyech remek formában van, ahogy Tadić is. És persze ott van a már említett De Ligt és De Jong, akik a legismertebbek. Tagliaficót szintén kedvelem, ő a pálya teljes hosszát bejátsza az oldalvonal mellett, amolyan marcelósan. Az Ajax nagyon veszélyes, ha náluk van a labda. És vannak tapasztalt „katonák” is, mint Blind vagy Huntelaar. Nincsen náluk globális világsztár, de remek játékosaik vannak.

Úgy látod, hogy a Real Madrid még most is a Bajnokok Ligája esélyesei közé tartozik, vagy három győzelem után ideje átadni másnak a trónt?
Mindig a végső esélyesek között lesznek emlegetve, de most csak az Ajax legyőzésére szabad koncentrálniuk.

Jó emlékeid vannak a madridi időszakodból (2007-2009)?
Igen, nagyon boldog voltam a Real Madridnál. Néhány héttel ezelőtt elmentem megnézni a River–Boca meccset, és ott találkoztam néhány régi baráttal, mint Sergio Ramos, Marcelo és Chendo. A csapatot és a várost is kedvelem.

Felismertek az emberek?
Igen, ami nagyon jól esett. Otthon éreztem magamat. Madridista vagyok, és örökre az is maradok. A szívembe zártam a klubot.

De kinek szurkolsz?
Mivel a Madrid zsinórban háromszor nyert BL-t, most szeretném, ha a másik csapatom, az Ajax fürödhetne egy kicsit a dicsőségben. (nevet)

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK