Értjük, hogy érkezik, de hol fog játszani Brahim Díaz?

Brahim Díaz neve nem biztos, hogy mindenkinek ismerős a Real Madrid szurkolói közül. Azokban, akik nem ismerik őt, biztosan felmerült a kérdés a MARCA címlapját látva, hogy hol fog játszani, kivel fog harcolni a csapatba kerülésért? A lap most ezekre próbál választ adni.

A válasz egyszerű: Játszhat a középpályán vagy támadóként és a támadó szekció összes játékosával versengeni fog.

Tud játszani a szélen? Igen, tud. Ráadásul mindkét oldalon, hiszen mindkét lábával lenyűgözően bánik a labdával. Ez olyan erény, amivel Lucas Vázquez, Marco Asensio, Gareth Bale vagy Vinícius Júniur nem rendelkeznek, így számukra még komolyabb versengés várható.

Tud középen játszani? Igen, tud. Labdakezelése, lövései és a gyilkos passzokhoz való érzéke miatt a 10-es pozíciója lehet a legideálisabb számára. Ebben a szerepben Ceballosszal és Iscóval fog küzdeni, ami Santiago Solari szempontjából egy kellemes helyzet.

Brahim

Tud kilencest játszani? Igen. Erre is képes. Gólszerzési képességei és a büntetőterület környéki mozgása, helyezkedése bármikor lehetővé teszi, hogy a legelöl lévő madridi legyen a pályán. Így Mariano számára is vetélytárs lehet.

Az egyik ok, ami miatt Díaz leigazolása mellett döntöttek Madridban, az a játékos sokoldalúsága; hatalmas előny számára, hogy a támadásban ilyen sokoldalú, így biztosan kaphat majd játékperceket Solaritól.

A csapat támadójátéka már most is bőven el van látva olyan játékosokkal, akik nehezen kapnak lehetőséget a bizonyításra. Vinícius több időt szeretne a pályán tölteni, Isco várja a lehetőséget a visszatérésre, Asensio nem hozza ki a maximumot az adódó lehetőségekből, Lucas pedig kezdő játékossá vált Solari kezei alatt.

Ehhez a merítéshez most még hozzáteszünk egy januári érkezőt, aki nagyon szeretne állandó játéklehetőséghez jutni és ég a bizonyítási vágytól. Díaz érkezésével biztosan nagyobb versengés lesz a csapaton belül. Most az új srácon a sor, hogy megmutassa, megérdemli a játéklehetőséget, ha pedig jól teljesít, biztosan kaphat perceket ebben a jelenleg cápaetetőre hasonlító szituációban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK