Brahim Díaz, egy vissza nem térő lehetőség

A spanyol támadó középpályás hazája egyik legnagyobb reménységének számít, és ha hinni lehet a sajtó értesüléseinek, székhelyét hamarosan átteszi Manchesterből Madridba. A legtöbb spanyol lap szerint a klubok közötti megállapodás már megszületett.

A 19 éves játékos két álmát is valóra válthatná, ha ténylegesen megköttetne az üzlet a Manchester City és a Real Madrid között: Brahim Díaz ugyanis öt év után visszatérhetne Spanyolországba a családjához, ráadásul csatlakozhatna a Real Madrid keretéhez.

A középpályás a Málaga csapatától szerződött Angliába, most pedig úgy tűnik, hogy 15 millió euró, valamint némi bónusz fejében visszatérhet hazájába. A legtöbb spanyol lap egybehangzóan állítja, hogy a Real Madrid hatéves szerződést kínál majd neki. A tárgyalások során a vételárról már megegyeztek a felek, ám az extra juttatások még tárgyalás alatt állnak. Amennyiben a két klub vezetősége nyélbe üti az üzletet, a játékosnak évi 3,5 millió eurós szerződést kínál majd a királyi gárda.

A Real Madrid vezetősége azon dolgozik, hogy a málagai születésű középpályást a jövő héten bemutathassák a szurkolóknak és a sajtónak, és hogy Brahim minél előbb megkezdhesse a felkészülést a társakkal.

Nem túl szokványos, hogy a klub a téli átigazolási időszakban jelenti be egy új játékos érkezését, a legutóbbi esetig a 2014/15-ös idényig kell visszanyúlnunk, akkor Lucas Silva írt alá szerződést a fővárosi egyesülettel. A mostani viszont egy olyan egyszeri lehetőség, amellyel nem szabad nyárig várni, és ezt jól tudja Florentino Pérez is. A játékos maga jelezte azon szándékát, hogy szeretne a klub játékosa lenni, ami nagyon fontos szempont volt a tárgyalások megkezdését illetően.

Amint a Manchester City értesült arról, hogy a középpályás nem kívánja megújítani szerződését a klubbal, Pep Guardiola áldását adta a fiatal csillag távozására – ha ugyanis most megköttetik az üzlet, akkor némi pénz is látnak a középpályásból, aki nyáron szabadon és ingyen válthatna klubot. A két klub kiváló viszonyának köszönhetően a vételár iránti megállapodás hamar megszületett – a Real Madrid 10 millió eurót kínált, a City 20-at szeretett volna kapni, majd miután mindkét fél engedett igényeiből, 15 millió euróban állapodtak meg.

Ami Díazt illeti, a fiatal játékos mindössze 4 mérkőzésen lépett pályára idén a Manchester City színeiben, ami nem meglepő, ha a konkurenciát is figyelembe vesszük: a spanyolnak Kevin De Bruyne-nel, David Silvával, Bernardo Silvával, Leroy Sanéval, Riyad Mahrezzel és Raheem Sterlinggel kellett megküzdenie a helyéért. A döntésében nyilván ez is befolyásolta.

Nem állíthatjuk, hogy Madridban sokkal könnyebb dolga lesz, de a spanyol fővárosban ő is a fiatal tehetségek táborát erősítheti, és csatlakozhat Marco Asensióhoz, Viníciushoz és a nyáron érkező Rodrygóhoz, hogy együtt építsék a klub jövőjét.

Egy biztos: a szurkolók izgatottak a fiatalokat illetően, és ez az üzlet egy olyan lehetőség, amellyel ilyen feltételek mellett csak és kizárólag most élhet a klub. Hogy jól döntöttek-e, arra majd az idő választ ad.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK