Solarinak nem kell Isco

A MARCA újságírója szubjektív írásában elemezte Isco jelenlegi helyzetét. Juan Ignacio Garcia-Ochoa szerint a Real Madrid edzője az első pillanattól kezdve nem szimpatizál a középpályással.

Semmi értelme annak, ami Iscóval történik a Real Madridnál. A keret legtehetségesebb játékosa, a klub elmúlt időszakának legfontosabb futballistája nem kezdő Santiago Solarinál, ráadásul alig kap játékperceket. A legrosszabb az egészben az, hogy nem tűnik úgy, hogy a Real Madrid edzője akár csak megpróbálná a játékost visszakapni. Vagyis pont ennek az ellenkezőjét csinálja. Ez a helyzet az első naptól fogva. Ez nem Eibarban kezdődött, ahol a játékos nem rázott kezet az edzőjével, hanem az első mérkőzésen, amikor az argentin a padon hagyta a spanyol középpályást.

Ez így ment meccsről meccsre, amíg Isco nem követett el egy hibát Eibarban, ami csak tökéletes indokként szolgált Solarinak, hogy tovább büntessen egy olyan játékost, akit nem kedvel. Ha kedvelte volna, akkor megpróbálta volna újra beépíteni a csapatba, vagy békejobbot ajánlott volna neki, mint Gareth Bale-nek vagy Marcos Llorentének. Kerüli Isco említését a sajtótájékoztatókon, ha pedig dicsérnie kell, úgy tűnik, mintha ez kifejezetten idegesítené.

Isco és Solari

Emellett pedig ott vannak az ezeket az érzéseket alátámasztó konkrét tettek is. Az, hogy 3-0-s vezetésnél 15 percet ad neki a klubvilágbajnokságon, majd a döntő teljes második félidejében melegíteni küldi, ahol aztán nem állítja be, nem tűnik úgy, mint egyfajta nyitás a játékos felé. Pont az ellenkezője. Még mélyebbre süllyeszti azt a játékost, aki a Real Madrid számára hatalmas kincs, mindazért, amit a klubért tett és a hatalmas tehetségéért.

Mindenesetre Solari az első naptól kezdve egyértelmű. Nem akarja Iscót. A játékos jövője a Real Madridnál ezért attól függ, hogy mi történik az argentinnal az idény végén. Ha a blancók nyernek egy címet és az argentin marad, akkor Isco elköszön a Real Madridtól. Semmi nem fog történni, hiszen a Real Cristiano Ronaldót is elengedte. Ez mégis egyfajta szégyen lenne, mivel a Real Madrid egy nagyszerű játékost veszítene el egy edző módszeres rigolyája miatt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK