A Real Madrid kész kifizetni Júnior Firpo kivásárlási árát

Spanyol hírek szerint a Real Madrid a Betis védőjében, Júnior Firpóban látja Marcelo utódját, azonban a játékos kegyeiért az Arsenallal és a Manchester Cityvel is meg kell harcolniuk.

Júnior Firpo a Real Madrid egyik fő célpontjává lépett elő a következő idényre. A fiatal bal oldali védő a jelenlegi Betis egyik szenzációja, aki Quique Setién alatt nőtte ki magát, a kiváló teljesítménye pedig arra sarkallja a Real Madridot, hogy kifizessék az 50 millió eurós kivásárlási árát, így pedig 2019 nyarán csatlakozzon a blancók együtteséhez.

Firpo

Bár Santiago Solari rendkívül elégedett Sergio Reguilón Marcelo helyetteseként nyújtott teljesítményével, a klubnál úgy gondolják, hogy a Betis szintén 22 éves játékosa ideális lehet Marcelo szerepének átvételére. A legendás védő májusban 31 éves lesz, a Madrid pedig szeretné biztosítani a megfelelő utódot. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy Ronaldo távozása óta szinte állandó jelleggel jelennek meg a brazil esetleges Juventusba igazolásáról szóló pletykák.

Mivel Júnior stratégiailag is fontos igazolás, így a Real Madridnál szeretnék a lehető legegyszerűbben lezárni a kérdést. Ezért is tervezik azt, hogy a sevillai együttessel való tárgyalások és alkudozás lefolytatása helyett inkább kifizetik a játékos kivásárlási árát, úgy, ahogy anno Sergio Ramos esetében is tették. A játékos által idén augusztusban aláírt, 2023-ig szóló szerződéshosszabbítás tartalmazza az 50 millió eurós kivásárlási árat. Nem meglepetés, hogy a Madridnak Júnior aláírásáért más klubokkal is meg kell küzdenie, jelenleg ez két együttest jelent, az Arsenalt és a Manchester Cityt.

A megfelelő balhátvéd megtalálása egy olyan feladat, amit a Bernabéu az elmúlt idényekben folyamatosan próbált megoldani. Theo Hernández leigazolása nem vált be, a játékos a Real Sociedadhoz távozott kölcsönbe, a nyáron pedig valószínűleg végleg megválnak tőle. Testvére, Lucas Hernández, aki az Atlético Madridot erősíti, szintén célpont volt, azonban az érdeklődés süket fülekre talált. Most már Júnior megszerzése az elsődleges cél.

A dominikai származású játékost, aki egyébként a spanyol U21-es válogatott tagja, az UEFA Európa-liga fiatal felfedezettekből álló 2018-as álomcsapatába is beválasztották.

Firpo

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK