Lunin a senkiföldjén

Amikor a Real Madrid leigazolta Lunint, nem ilyen évet szántak neki, de a játékosnak is más elképzelései voltak. Lássuk, mi a helyzet az ukrán tehetséggel.

Amikor a Real Madrid tavaly nyáron leigazolta Andriy Lunint, az ukrán tehetséget a világ egyik legigéretesebb kapusaként emlegették, a terv pedig egyértelmű volt: Courtois lesz a kezdő kapus ebben az idényben, Lunin pedig a következő évtől a belga cseréjeként csatlakozik a kerethez.

A Madrid olyan csapatokat győzött le a játékos aláírásáért folytatott küzdelemben, mint a Manchester City vagy a Manchester United. Az ukrán tehetség, aki 19 évesen már a válogatottban is bemutatkozhatott, nem ilyen első félévre számított Spanyolországban.

Azzal a reménnyel csatlakozott a Leganés együtteséhez, hogy szerez némi tapasztalatot a spanyol első osztályban úgy, hogy Iván Cuéllar előtt számolnak majd vele. Ehelyett Lunin a Király-kupában kapott lehetőséget és csupán egyetlen bajnokin kezdett.

Lunin

A Király-kupa első fordulójában Lunin volt a Leganés hőse, amikor kivédett egy tizenegyest a Rayo Vallecano ellen, de most komoly problémája van: A Leganés a Madriddal találkozik a következő fordulóban, ahol ő a szerződése értelmében nem léphet pályára, az pedig nem valószínű, hogy a pepinerók sorozatban másodszor is ki fogják ejteni a blancókat.

Ha pedig nem történik változás, az ukrán úgy fog visszatérni Valdebebasba a nyáron, hogy egyetlen percet sem fog pályán tölteni 2019-ben. Ez rendkívüli módon zavarja a Madridot, hiszen a játékos Mauricio Pellegrino kezei alatt mindössze 94 bajnoki perccel zárhatja az idényt.

A Madridban kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy mi történjen Luninnal a következő idényben, hiszen az eredeti terv az volt, hogy Keylor Navast váltsa majd Courtois helyetteseként, de egy ilyen tapasztalatlan kapus esetén ez meglehetősen nagy kockázat. A klubnál néhányan úgy gondolják, hogy egy újabb kölcsönjáték lehet a megoldás, ezúttal egy másik klub bevonásával, miközben van, aki azt mondja, hogy bizalmat kell szavazni a fiatal kapusnak.

A Madridnak június 30-ig van ideje eldönteni, hogy mi legyen a következő lépés, az pedig továbbra is fontos, hogy Lunin hozza ki magából, ami benne rejlik, mivel még mindig lehet jövője a klubnál. De hogy erre a következő idényben, vagy csak azt követően kerül sor, az még a jövő zenéje.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK