Vinícius, a kirakós utolsó darabja

A Real Madrid stílusosan, a klubvilágbajnokság megnyerésével zárta a 2018-as évet, Vinícius Júnior pedig örömmámorban úszik az első madridi trófeájának megszerzése miatt.

A fiatal tehetség az ünnepek idejére visszatért Brazíliába, ahol nagyon jól érzi magát. Állítólag nincs ez másképp a Real Madrid öltözőjében sem, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretne a jelenleginél több játéklehetőséget.

Santiago Solari három alkalommal számított rá kezdőként, kétszer a Melilla és egyszer a CSZKA Moszkva ellen, de a többi pályára lépésekor a padról szállt be. Vínicius beépítése a csapatba lehet a kirakós utolsó darabja, amit Solarinak a helyére kell illesztenie.

A klubvezetésben vannak, akik úgy gondolják, hogy a brazil lehet a megoldás a csapat problémáira, különösen azt követően, hogy látták, mit várhatnak tőle a pályán, ezért szeretnék, ha több lehetőséget kapna fontos meccseken.

Vinicius

Vannak olyanok is, akik szerint tökéletesen elég az a mennyiségű játékperc, amit jelenleg kap, figyelembe véve, hogy vannak még kiváló játékosok a csapatban, ő pedig tapasztalatlan, de az ellenérvek szerint azért nem tudta megmutatni a teljes repertoárját, mert nincs rá elegendő ideje.

Ez a vitás helyzet folyamatosan fennáll a Bernabéu irodáiban, amikor felmerül egy támadó esetleges leigazolásának lehetősége. Sokan nem szeretnék, ha újabb akadály gördülne a 18 éves játékos fejlődésének útjába.

Minden jel arra utal, hogy Solari mostantól több játéklehetőséget fog biztosítani Vinícius számára, különösen a közelgő Király-kupa-mérkőzéseken, januárban.

A blancók következő ellenfele a Leganés lesz, a várakozások szerint pedig ez lehet a lehetőség Vinícius számára, hogy megmutassa, készen áll arra, hogy fontos mérkőzéseken, komoly ellenfelek ellen is kezdőként számolhasson vele az edzője.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK