Kemény munka, nyugodt lelkiismeret

Marcos Llorente 5-10 percet leszámítva az elmúlt másfél évet a Real Madrid kispadján töltötte. Sokan úgy gondolták, csak a Géntóhoz fűződő rokoni szálak miatt lehet Madridban, egy újabb saját nevelés, aki a legmagasabb szinten már nem képes teljesíteni. De a fiatal spanyol középpályás sohasem felejtette el apja szavait, ezért amikor megkapta a lehetőséget, élt is vele.

Paco Llorente nem szokott feleslegesen beszélni, azt mondják, a testvérei közül is ő a legcsendesebb. Amikor viszont úgy érzi, hogy kötelessége közbeszólni, akkor a szavai mindig a helyén vannak. A fia, Marcos, ezt jól tudja és valószínűleg örökké emlékezni fog arra a négy szóra, melyek segítették őt akkor is, amikor lehetőséget sem kapott a bizonyításra a Real Madridban.

A dolgok azonban gyorsan változnak, a reflektorfény középpontjában hetek óta Marcos Llorente áll, aki a klubvilágbajnokság döntőjében meg is szerezte első gólját a Real Madridban. A csapattársak tudják a legjobban, mekkora elkötelezettség és profizmus van ebben a fiúban.

Marcos Llorente

Másfél év kellett hozzá, hogy egymás után öt mérkőzésen pályára léphessen. Minden játékos tudja, aki a La Fábricából érkezik, hogy nem egyszerű eljutni az első csapatig, és ott megmutatni a benned rejlő tehetséget és potenciált. De a kitartás mindig kifizetődik. Ebben az időszakban nem volt olyan edzés, melyen Llorente ne adott volna mindent bele. Nem volt olyan nap, amikor egy grammnyi túlsúllyal küzdött volna, nem volt olyan nap, amikor ne ő lett volna a keret legegészségesebben étkező játékosa, nem volt olyan nap, amikor nem ő érkezett meg legelőször az edzésekre, és nem volt olyan este, amikor nem úgy pihent, ahogy egy profi labdarúgónak kellene.

Az a négy szó vitte és viszi őt előre azóta is. Ez a négy szó mára a mottója lett: "Kemény munka, nyugodt lelkiismeret" – a négy szó, melyet az apja tanított neki. Marcos pedig sosem felejtette ezt el, többek között az Instagram-profilján is hirdeti.

Marcos Llorente gólja a klubvilágbajnokság döntőjében.

Az elmúlt hónap Llorente hónapja volt. Folytatta, amit eddig is csinált, mindent beleadott az edzéseken még akkor is, amikor egy percre sem vehette fel a Real Madrid mezét.

Marcos hallgatott az apjára, nem adta fel, sohasem szegte kedvét a mellőzés, pedig Zidane és Lopetegui sem számolt vele, még akkor sem, amikor Casemiro megsérült. Érdekesség, hogy Solari első döntése sem ő volt, amikor az Eibar elleni 3-0-s vereség alkalmával nem kapta meg a bizalmat. Az argentin mester gyorsan rájött a hibájára, és a Roma elleni BL-találkozón már Llorente került a középpálya közepére, azóta pedig a csapat legkiegyensúlyozottabban teljesítő játékosa. A klubvilágbajnokságon szerzett bombagólja pedig feltette a koronát a teljesítményére. 

Már nemcsak edzésen, hanem a pályán is bizonyított, megmutatta a képességeit. Ez az a mentalitás, mellyel sikerre vihetsz egy karriert és egy csapatot. Egy új sztár született, aki a Real Madridban játszik.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK