Florentino Pérez: Ez egy történelmi év volt a Real Madrid számára

A Real Madrid elnöke, a két szakosztály első csapatának edzői és kapitányai búcsúztak a 2018-as évtől.

Florentino Pérez:
„2018-ban a madridisták valami olyat éltek át, ami korábban soha nem történt meg. Klubunk 116 éves történelme és a sporttörténelem során is első alkalommal fordult elő, hogy a Real Madrid egyszerre ülhetett fel Európa trónjára labdarúgásban és kosárlabdában is. Erre az esztendőre a Tizenharmadik és a Tizedik éveként fogunk emlékezni. A labdarúgó csapat sorozatban harmadik BL-címét szerezte meg, öt éven belül pedig a negyediket, amire korábban soha, senki nem tudott véghez vinni, kosárlabdában pedig négy éven belül második európai elsőségünknek örülhettünk.”

Pérez

„2018-at úgy fejezzük be, hogy világbajnokként térhettünk haza Abu-Dzabiból, sorozatban harmadik alkalommal, öt év alatt pedig negyedszer. És amellett, hogy mit értünk el a pályán, szeretném kiemelni a folyamatos munkát, amit a klub gazdasági és szociális téren napi szinten végez.”

„Az alapítványunkat is meg kell említeni. A Real Madrid Alapítvány folytatja az álmok megvalósítását és a remény nyújtását azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van erre. Közel 500 sportiskolánk van 80 országban, ami egy olyan példája az összetartásnak, amelyre az egész madridizmus büszke lehet. 2018 nagyszerű év volt a Real Madrid számára, egy olyan év, ami örökre megmarad a madridisták emlékezetében.”

„A Real Madrid mindenkinek boldog ünnepeket kíván a szerettei és családja körében. Eljött az ideje annak, hogy visszaemlékezzünk azokra közös sikerekre, amelyek minden Real Madrid szurkolót boldoggá tettek. Reméljük, hogy újabb trófeákat gyűjthetünk majd, a 2019 pedig egészséggel, munkával és boldogsággal teli lesz. Boldog ünnepeket!”

Real Madrid

Solari:
„Örömteli 2018-as évem volt. Csodás volt ez az esztendő mind a Real Madrid szurkolói számára, mind pedig személy szerint nekem. Rendkívül kielégítő és megtisztelő érzés ennél a klubnál dolgozni.”

Ramos:
„Felejthetetlen év van mögöttünk, egy olyan év, amelynek a végén a kemény munka meghozta a gyümölcsét. Ezért harcoltunk egész évben. De a legjobb az, hogy ezt megoszthatjuk a játékosokkal és a családjainkkal. A madridisták és ez a keret sem fogja elfelejteni ezt az évet, amelyben nagyon sokáig harcoltunk egy újabb BL-címért.”

Marcelo:
„Ez egy tökéletes 2018 volt számomra, rengeteg örömmel, miközben jól végeztem a munkám. Csodás éven vagyunk túl, ami örökre emlékezetes marad.”

Real Madrid kosárlabda szakosztály

Pablo Laso:
„Személy szerint nekem ez egy nagyon jól sikerült év volt család, egészség és minden sporton kívüli szempontból. Ha a sportot nézzük, akkor ez egy varázslatos év volt a Real Madrid számára. A két európai kupa, kosárlabdában és labdarúgásban sporttörténelmi pillanat. Nehéz év van mögöttünk, rengeteg sérüléssel és sok nehezítő körülménnyel küzdöttünk meg, de címeket nyertünk és képesek voltunk elérni, hogy az emberek büszkék legyenek a csapatunkra. Nagyon boldogok vagyunk emiatt, reméljük, hogy ez a remek sorozat folytatódik a jövőben is.”

Felipe Reyes:
„Ez egy történelmi év volt a Real Madrid számára futballban és kosárlabdában egyaránt. Sok sikerünk volt, én pedig nagyon intenzíven éltem ezt meg, mivel rengeteg sérülés nehezítette az idényünket. Voltak rossz pillanataink, de a legfontosabb, hogy az idény végén, amikor a legjobb rész jön, készen álltunk és a lehető legjobb módon fejeztük be azt. Megnyertük az Euroligát. Boldog vagyok és remélem, hogy 2019-ben megismételhetjük ezt a sikert.”

Llull:
„Ez egy nagyon jó év volt a Real Madrid és a kosárlabda számára. Az Euroliga megnyerése és a bajnoki győzelem két történelmi cím, amelyeket a csodálatos szurkolóinkkal együtt ünnepelhettünk meg. Büszkék lehetünk erre az évre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK