Solari: Ez a trófea a játékosok érdeme

Santiago Solari az Al Ain ellen 4-1-re megnyert klubvilágbajnoki döntőt követően állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére. Az interjú során értékelte a találkozót és méltatta játékosait.

„Az, hogy most itt lehetünk, a játékosok érdeme. Ők nyerték meg a trófeát. És Zidane-nak is köszönetet kell mondanunk. Ez a trófea számomra az utolsó simítás volt egy csodálatos kezdeten, meg fogjuk próbálni ezen az úton folytatni. 3 BL és 3 klubvilágbajnokság megnyerését nehéz lesz felülmúlni. Ezek a játékosok és ez a klub valóban történelmet írt.”

„Ez a csapat és ez a klub hozzászokott az állandó győzelemhez. Minél többet nyerünk, annál nehezebb további címeket elhódítani. Ha repülővel utazol, akkor minél többet mész, annál nagyobb kockázatot vállalsz. Az elődöntőből megbízható támadójátékkal és komolysággal jutottunk tovább, ma is hasonló volt a helyzet. Kiegyensúlyozott meccsen vagyunk túl, megszereztük a győzelmet. Akkor lőttünk gólt, amikor szükség volt rá.”

„Nagyon elégedett vagyok, most pedig kihozzuk ebből a maximumot, mivel nagyon meg akartam nyerni ezt a tornát. Ez egy csodás sorozat, most pedig minden eddiginél szebb. Nagyszerű élmény volt. A következő lépés az, hogy az ünnepekre elvonuljunk, mivel nagy szükségünk van erre.”

„Ez a csapat sosem unja meg a győzelmeket, megadja a tornának azt, amit megérdemel. Nem felejthetjük el a megnyert címeket, fejben kell tartanunk őket. Nem ülhetünk a babérjainkon, de ki kell élveznünk a győzelmeket, mert nagyon nehéz megszerezni minden trófeát.”

Solari

„Az Al Ain nagyszerűen teljesített. Kiejtették Óceánia és Afrika csapatát, majd legyőzték a Rivert. Remekül teljesítettek, gratulálok nekik.”

„A karrierem során a normál szakmai utat jártam be. Az ember elhagy egy szerény helyet, elkezd játszani, majd halad előre. Aztán az út összeszűkül és már csak kevesen haladnak rajta tovább. Profivá kell válnod, el kell jutnod az első osztályba… Most edzőként kell teljesítenem. A labdarúgás nagyszerű pillanatokat ad az embernek, de persze szenvedést is okoz. A futball tele van napi szintű áldozatokkal.”

„Erősítések? Ezt nem kell itt megtárgyalnom, sajnálom. Ez a csapat megérdemli, hogy kiélvezze a győzelmet, én pedig elhoztam magammal a trófeát, úgyhogy láthatjátok ti is.”

„A BL egy teljesen más sorozat, majd gondolkodunk rajta, ha visszatértünk. Nehéz időszak lesz, mindenki, aki továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, nagy csapat. Mi most a jól megérdemelt pihenésünket fogjuk tölteni.”

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK