Solari: Ha nyernénk, a triplázást nagyon nehéz lenne bárkinek is megismételnie

Az argentin szakember a klubvilágbajnokság döntője előtt is az újságírók rendelkezésére állt. Solari mester beszélt többek között az ellenfél kemény játékáról és a cím megnyerésének fontosságáról.

„Ez a csapat négy Bajnokok Ligáját nyert az elmúlt öt évben, ráadásul hármat sorozatban egymás után. A klub mindig a következő trófeára koncentrál, de mi nem felejthetjük el a múlt példátlan sikereit sem. Holnap megpróbálunk egy újabb lépést tenni ebben a történetben. Ha a Real Madrid győztes és esélyes, az azért van, mert minden energiáját a döntőbe fekteti. Holnap fejben, fizikálisan és taktikai szempontból is készen kell állnunk.”

„Jó formában vagyunk, jól érezzük magunkat, izgatottak vagyunk és a meccsre koncentrálunk. Ennek a csapatnak van tapasztalata a döntőket illetően, de akkor is jelen van az idegesség és az a bizsergető érzés, amikkel egy döntő jár. Egy trófea a tét, minden erőnket, koncentrációnkat és versenyszellemünket ki kell vinnünk a pályára, ahogy mindig tesszük.”

Solari

„Az Al Ain eddig nyilvánvalóan jól használta ki az erősségeit. Sokat blokkolnak és szabálytalankodnak a széleken. Az Espérance Sportive de Tunis már panaszkodott emiatt, a River ellen pedig ismét előnyt kovácsoltak ebből. Erre számítunk, megpróbálják használni a saját fegyvereiket, a győzelem érdekében egy kicsit csalnak is majd.”

„Isco a minap nagyon jó volt és az edzésen is kiemelkedett. A stáb, a fizioterapeuták és az orvosok is örülnek, ha a játékosok bevethetők, ha pedig játszanak, akkor jól játszanak.”

„A labdarúgás csapatsport, én pedig a klubhoz hasonlóan szeretném megkoronázni a sorozatban három BL-győzelmet ezzel a címmel. Kivételes lenne, és komoly elismerést érdemelne. Ez egy jutalom lenne ezeknek a játékosoknak, akik kivették a részüket a sorozatban három BL-győzelemből és három klubvilágbajnoki címből, ami példátlan. Ez egy csodás lehetőség nekik. Nagyon nehéz lenne ezt megismételni bárkinek is, ez nagy felelősség.”

„A torna már demokratizált, hiszen minden kontinens képviselője részt vesz rajta. Nincsenek meglepetések, mivel ebben a versenysorozatban már rengeteg dolog történt, és néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt a szurkolók várnák. Nem véletlen, ha egy csapat bejut a döntőbe.”

Solari

„Az ellenfelünk meg fog próbálni úgy játszani, ahogy eddig, zárt védekezéssel, a sebességüket és a legjobb játékosaik képességeit kihasználva. Megpróbálnak majd a tizenhatoson belülre ívelgetni, remélhetőleg szabálytalan blokkolás nélkül.”

„Ugyanaz a helyzet, mint amit a korábbi években is mondtam. Lehetetlen minden BL-t megnyerni az elkövetkezendő 200 évben, ilyen a futball. A világ legjobb csapataival kell versenyezni. Számunkra nehéz felfogni, amit a Real Madrid az elmúlt öt évben elért. Minden reggel meglepődöm ezen, amikor felkelek.”

„Egy Barcelona elleni BL-döntő? Ez annyira távoli feltételezés, hogy már egy DeLorean is kellene ahhoz, hogy elérjünk oda.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK