Sergio Ramos: Szeretnénk megnyerni ezt a trófeát az ünnepek előtt

Az Al Ain elleni klubvilágbajnoki döntő előtt Sergio Ramos, a Real Madrid kapitánya válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.

A döntő: „Újabb esélyünk van a klubvilágbajnoki cím megvédésére, eddig egyetlen klub sem tudott háromszor egymás után nyerni, mi pedig nagyon várjuk a döntőt és reméljük, hogy megszerzünk egy trófeát még az ünnepek előtt.”

„Nagyon várjuk a meccset, maximálisan tiszteljük az ellenfelünket. A River volt az esélyes, de láthattuk, hogy maga a címer nem nyer meg neked semmit. A fizikai állapot és az intenzitás dominál a futballban. Tudjuk, hogy ott van a svéd támadójuk, a brazil szélsőjük és az egyiptomi középpályásuk. A labdarúgás manapság sokkal kiegyenlítettebb, mi pedig úgy megyünk ki a pályára, hogy tudjuk, nehéz meccs vár ránk.”

Ramos

Cristiano szavai: „Ez olyasvalami, amit tudni kell kezelni, de egyszer sem mondott rosszat a Real Madridról. Az itt töltött ideje alatt a csapat nagy alázatot tanúsított, ez szolgáltatott alapot a sikereinknek. A legjobbakat kívánjuk Crisnek.”

Isco parkolópályán: „Ez nincs így, ő is a keret tagja. A verseny az egyik legjobb dolog a Real Madridnál. Vannak olyan játékosok, mint például Ceballos, aki keveset játszott tavaly, de most más a helyzete. Az elvárások a legmagasabb szintet képviselik ennél a klubnál, a végső döntést pedig az edző hozza, apró részletek alapján. Ez a keret nagyon magas szintet képvisel. Sokat várnak tőle, mindannyian játszani akarunk, de egy olyan klubnál, mint a Real Madrid ez nehezebb, mint máshol.”

Mourinho, mint a Real Madrid edzője: „Nem én hozom meg a döntést ezekben a kérdésekben. A kapitány nem rendelkezik ilyen jogokkal. Az elmúlt öt évet nélküle éltük át, de ő egy olyan személyiség, akivel sok lapot el lehet adni… Tisztelnünk kell Solarit, valamint minden edzőt, aki Mourinho távozása után érkezett a klubhoz.”

Keménykezű edzők: „Amit korábban mondtam, az arról szólt, hogy az életben a tiszteletet nem lehet kierőszakolni, hanem ki kell érdemelni. Senki sem utasít vissza semmilyen utasítást. Olyan edzőink vannak, akik rengeteg tulajdonsággal rendelkeznek, és sosincs problémám a kéréseikkel.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK