Solari: Bale ma mindent vitt

A Real Madrid magabiztos győzelmet aratott a klubvilágbajnokság elődöntőjében a Kashima Antlers ellen, amelyben nagy szerepe volt Gareth Bale triplájának. A találkozó után Santiago Solari állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

„Bale ma mindent vitt. Fantasztikus meccse volt, megmutatta, hogy ki ő és mire képes. Nagyon örülünk neki, most pihennie kell és hagyjuk, hogy a következő meccsen is megismételje ugyanezt. Az egész csapat komoly teljesítményt tett le az asztalra. Maximális koncentrációval álltunk neki a mérkőzésnek, három nap múlva hasonlóan kell tennünk.”

„A labdarúgás a játékosokról szól. Azok, akik a pálya mellett vannak, megpróbálnak segíteni. De az, aki a jó teljesítményt nyújtja, a játékos. Ma Gareth a legjobbját nyújtotta, de már eddig is rengeteg örömet okozott a Real Madrid szurkolóinak. Olyan gólokkal, amik meccseket döntöttek el. A gólok dominálnak a futballban, Gareth pedig tudja, hogy miként kell gólt szerezni. Reméljük, hogy a következő meccseken is folytatja, amit elkezdett. Nehéz minden meccsen három gólt lőni, de mindig mindent belead.”

„Nincs sok időnk a döntőig. Igazából kevesebb, mint az ellenfelünknek. Meg fogjuk vizsgálni a riválisunk játékának alapjait, regenerálódunk. A klubvilágbajnokságon nincs idő a meglepetéseken elmélkedni.”

Solari

„Ugyanolyan ambíciókkal várjuk a döntőt, mint mindig. A Real Madrid minden döntőt meg akar nyerni. Ez a torna egy jutalom a csapat számára, amely annyi örömet okoz a szurkolóinknak és olyan sikereket ér el, mint például sorozatban három BL-cím megnyerése. Három klubvilágbajnoki cím sorozatban mindenkinek nagyon tetszene.”

„Imádom ezt a versenysorozatot, szerintem csodás. Kellemes gyerekkori emlékeim vannak a Világkupáról. Számomra ez különleges. Egy nagy torna, ahova nagyon nehéz eljutni. A Rivernek meg kellett nyernie a Libertadores-kupát, a Real Madridnak a BL-t. A Kashima az ázsiai bajnok, ma pedig meg is mutatták a pályán, hogy miért."

„Nem lepett meg az Al Ain, versenyképes csapat. Senki nem jut be a döntőbe anélkül, hogy jól játszana. Sok gólt szereztek, legyőzték az új-zélandiakat és a River Plate-et is. Megérdemlik, hogy a döntőben vannak, de nekünk is legalább olyan versenyképesnek kell lennünk, ha meg akarjuk nyerni a döntőt.”

„A sok sérülés miatt elkerülhetetlen, hogy Marcelo szezonja egyenetlen legyen. Folyamatosságra van szüksége ahhoz, hogy formába hozza magát. Nem gondolom, hogy ez a legjobb teljesítmény, amit tőle láttunk, nagyon jól játszott, de remélem, hogy a döntőben még jobb lesz. Csodálatos játékos, tüzelnie kell magát, támadnia és védekeznie is kell, én pedig biztosítani fogom, hogy mindkettőt meg is tegye, ami nehéz, hiszen ő egy kivételesen támadó szellemű játékos és ma nagyszerű munkát végzett.”

„Asensio sérülése? Az ilyen dolgok megtörténnek. Semmit nem csinált rosszul. Beállt és addig játszott, amíg tudott. Megvizsgáljuk, hogy mi a probléma, remélhetőleg semmi komoly. Fontos játékos, sajnálatos, hogy le kellett jönnie.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK