Egytől egyig: Kashima Antlers – Real Madrid (1-3)

Az elmúlt hónapokhoz képest remek meccset játszott a csapat. Eleinte úgy tűnt, hogy ismét olyan szenvedésnek leszünk kitéve, mint az egyszeri madridista 2018 őszén minden héten, sokan már talán meg is bánták, hogy emiatt szöktek el hamarabb a munkából, de szerencsére Bale azon kevesek között volt, akik mindent megtettek a győzelemért. Aztán szép lassan a többiek is felnőttek hozzá, összességében pedig néhol igen mutatós játékot produkálva döntőbe jutott a csapat. Vár ránk a világ második legjobb csapata, az Al-Ain.

Csapatok

Real Madrid (8)

Nem tűnt úgy, mintha a srácok kicsattannának a motivációtól, de a biztos vezetés tudatában azért csak megmutatták: ha végre begyötrünk egy gólt, és van egy ember a csapatban, aki hajtja előre a többieket, akkor még szépen is képesek vagyunk játszani. Adok egy 8-ast a csapatnak, hogy lássák, ez azért jó teljesítmény volt a közelmúlthoz képest.

Real Madrid, team photo

Kashima Antlers (5)

Nem nyűgöztek le a japánok, kijöttek, hajtottak becsülettel, de semmi extrát nem mutattak. Számos amatőr hibát vétettek, támadásban többnyire a madridi védelem unott és nagyképű belesz*rásának köszönhetően kerültek helyzetbe. Rajtuk ma Tsubasa kapitány sem segített volna, ez most egy másik szint volt, amihez nem voltak meg a megfelelő képességű játékosaik, ráadásul a végére fejben is szétestek, mint Endre bá’ az Aranyélet második évadjának intrójában.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Gareth Bale (9)

Béla, Béla, ez az a Béla, akit szeretünk. Az első 10 percben kétszer is szerelte őt a BTS vokalistája, Csimin, de aztán itt ki is fulladt a K-pop mindenható ereje, és elszáguldott a walesi gyorsvonat, amire anno Bartra sem kapott jegyet. Két gólt akart lőni, de három lett belőle a bénázó védelemnek köszönhetően, akik igazából csak nevetni akartak Garath-en, ahogy üres kapura sem találja el jobb lábbal. Hát, eltalálta. Meccs közben még arra is volt ideje, hogy az új, élőszereplős Oroszlánkirály castingján induljon Mufasa szerepéért. Csak így tovább!

Gareth Bale, Marcelo, celebration

Thibaut Courtois (8)

Jól védett a belga óriás, bemutatott néhány nagyobb bravúrt is, összességében sajnálom, hogy nem sikerült kapott gól nélkül lehoznia a találkozót, megérdemelte volna. Külön öröm hallani, ahogy irányítja a védelmet (kedvencem a szögleteknél megszokott kapuscsatakiáltás, az “Arriba!” – nehogy a srácok véletlen a földön keressék a labdát), úgy érzem, a társakkal is egyre jobban megtalálja a közös hangot. Az, hogy a szurkolók valaha elfogadják-e őt első számú kapusnak, abban nem vagyok biztos. Sőt, biztos vagyok benne, hogy nem. Talán éppen ezért játszatja ennyit Solari, hogy kivávja a közönség elismerését is. Mindenesetre a meccsen csak két szomorú pillanat volt, az egyik épp Tiborhoz és szerepéhez köthető. Tudniillik neki “köszönhető”, hogy Navast a padon kellett látnom. A másik könnyfakasztó momentum az volt, mikor a sivatagban eltévedt random arab srác eltaknyolt a négy évszak esője áztatta füvön Benzema mellett.

Dani Carvajal (6)

Nem ez volt élete meccse, bizonytalan volt, sok hibát vétett, és a legtöbb lehetőséget az ő oldalán kapták a japánok. Szerencsére nem ment el rajta a meccs, mert ha egy komolyabb BL-csapat ellen hoz ilyen teljesítményt, könnyen lehet, hogy a srácok a zuhany alatt fojtják meg az öltözőben. Vagy megfőzik, mint anno Pedro Leónt a MARCA-toonsban.

Raphaël Varane (7,5)

Imádom a játékát, na, meg azt, hogy a támadóink közül ő a második leggyorsabb ember. Szomorú sokszor látni, hogy lendületesebben indul meg, mint bármelyik szélsőnk. Védekező feladatait becsülettel ellátta, kap hét és fél pontot érte most.

Raphael Varane

Sergio Ramos (6,5)

Felemás meccse volt a kapitánynak. Többször is adott el labdát vagy helyezkedett rosszul védekezéskor, a végén meg úgy kóborolt elöl, mintha minket vernének épp három egyre. Ettől függetlenül sokszor kellett az ő tapasztalata és higgadtsága hátul, és hát mégse kaptunk három gólt (pedig azt szeretjük mostanság), ez pedig a védelmet és vezérét is dicséri.

Marcelo (9)

Varane mellett a támadóegység másik oszlopos tagja Marcelo. Ha ő nincs ma a pályán, talán nincs is támadójáték. Sarkazások, gólpasszok, kényszerítők, szamba. Mi kell még?

Marcos Llorente (8,5)

Hajt, hajt, hajt, kemény, mint a kád széle és fáradhatatlanul szerzi a labdákat. Megmondom őszintén, az elmúlt pár meccsen a csapat legbiztosabb pontja lett az ifjú Marcos. Ahogy Bud Spencer mondaná: csak a Taft Invisible Power ad neked erőt és mindent lebíró akaratot.

Marcos Llorente

Toni Kroos (7,5)

A másik szőke herceg a csapatban, aki ezúttal igen korrekt teljesítménnyel rukkolt elő. Hasznos volt az összjátékokban és a támadásban, és ez az a meccs, ami után pont nem érdekel, hogy 99% fölött volt-e a passzmutatója. Jól és észrevehetően játszott, és most csak ez számít.

Luka Modrić (8)

Nem ő váltotta meg a világot ma délután, de ahogy mozgott, az egy aranylabdáshoz méltó volt. Sokszor úgy kerülgette az embereket, mintha csak természetes lenne, és olyan passzokat adott, hogy csak néztem. Az összjátékban kifejezetten hasznosnak bizonyult, Kroosszal remek párost alkottak a középpályán.

Lucas Vázquez (6,5)

Sajnos az ő teljesítményét nem tudom értékelni, mert amint hozzákerült a labda, mindig rámjött a Váckez-roham. Ez egy különleges betegség, amihez néha olyan mellékhatások társulnak, mint a Bendzemalária vagy a Várónsérv – szerencsére ez utóbbival egyre kevesebbeket diagnosztizálnak. Ezen betegségek közös jellemző tünete, hogy az ember ilyenkor automatikusan a némítógombot csapkodja a távirányítón. (Amúgy volt néhány sikeres csele Váckeznek, de sajnos nélküle többre mentünk volna, mint vele mentünk).

Lucas Vázquez

Karim Benzema (7)

Sokszor jól tartotta meg a labdát, és kiválóan vett részt az összjátékban is. Máskor meg hozta azt a formáját, ami miatt… Ezt most nem fejezem be, mégiscsak szülinapja van. 

Marco Asensio (-)

Megpróbált lefutni egy japánt, de rájött, hogy szőrös combbal ez nem fog menni, így gyorsan a mosdó felé vette az irányt. (Jobbulást kívánok neki, remélem, nem súlyos a sérülése.)

Isco (-)

Maradhatott volna a padon, semmivel sem voltunk előrébb a bejövetelével. Ráadásul valaki már megint sunyi módon Loctite-tal kente be a cipőjét, és hozzáragadt a labda. 🙁

Casemiro (6)

Értem, hogy sérülés után kellett neki a játékperc, de én nyugodtan a padon hagytam volna, aztán majd jöjjön a döntőben, mikor az Emírségek ellen 5-4-re megyünk és rombolni kell. Ettől függetlenül jól szállt be, támadásban is volt egy jó passza, ha jól rémlik. Ja, és kaptunk róla egy gólt, akkor kapjon egy 6-ost.

Edzői teljesítmény

Santiago Solari (7)

Egy pont mínusz, mert Váckezt kezdőbe tette, még egy pont mínusz, mert Kázmért behozta. Harmadik pont mínusz, mert Ifjabbik Viníciust a padon hagyta, pedig őt nagyon szeressük. Taktika amúgy megint nem nagyon volt, szerencséje, hogy Bale-nek volt kedve focizni. Egy komolyabb meccsen ennél jóval megfontoltabb és alaposabb döntések kellenek. Oké, hogy be akarta hozni mindenképp Casemirót, de mikor látta, hogy Ase a zuhanyzóban felejtette a combborotváját, akkor miért nem volt képes behozni egy szélsőt? Gyorsan megnéztem, de még FIFA-ban sem találtam olyan felállást, ahol két CDM, két CM, egy CAM és egy ST van a pályán. Bale-t viszont újfent kiküldte a bal szélre, ami már sokadszorra bizonyul remek döntésnek. És hát nyertünk is, abban meg csak benne van az edző keze is, nem? Én nem tudom, nem vagyok szakértő, de azért adok 7 pontot Solarinak, ha másért nem, a fejekért, amiket vágott, mikor elvesztettünk egy labdát.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK