Bale: Örülök, hogy bejutottunk a döntőbe

A Real Madrid – Kashima Antlers mérkőzést magabiztosan nyerte a Real Madrid, több játékos is nyilatkozott az összecsapás után.

Bale:
„Úgy gondolom, hogy ma a legfontosabb a győzelem volt. Tudtuk, hogy trükkös mérkőzés lesz egy kemény csapat ellen. Nagyszerű, hogy sikerült három gólt szereznem, de számomra az a legfontosabb, hogy sikerült a csapatot döntőbe juttatnunk. Megvan az esélyünk, hogy egy újabb trófeát nyerjünk, most pedig nagyon örülök, hogy ott vagyunk a fináléban. Holnap meg is kezdjük a felkészülést. Ez egy olyan trófea, amit szeretnék megnyerni és ami nagyszerű a klubnak is. Mindannyian keményen dolgozunk, hogy bajnokok legyünk.”

Bale

„Nem tartozom magyarázattal senkinek, én csak játszom a játékot, a legjobbamat nyújtom a csapatért. Játszottan bal oldalon, jobb oldalon és középen is a pályafutásom során. Számomra minden megoldás megfelelő, amit az edző kitalál. Nehéz mérkőzés volt, de mindent összevetve ott vagyunk a döntőben.”

Courtois:
„Meg kell nyernünk ezt a tornát. Nem szabad feltételezésekkel élnünk az ellenfél kapcsán. Meg kell vernünk őket. Láthattuk a tegnapi meccsüket, ebből sem lehet következtetéseket levonni. Jól kell alkalmazkodnunk, hiszen teljesen más stílusban játszanak, mint amihez Európában szoktunk.”

„Az első gól csodás volt, a második félidőben el kellett döntenünk a meccset és ezt meg is tettük. Nagy intenzitással kell játszanunk, növelnünk kell a sebességet, mivel azzal nem tudják tartani a lépést. Volt esélyük arra, hogy egy szöglet után egyenlítsenek, de 1-0 után már jól játszottunk. A gól, amit kaptunk, sajnálatos, mivel könnyedén megadtuk magunkat.”

Casemiro:
„Örülök, hogy visszatérhettem és játszhattam a csapattársaimmal. Kemény lecke volt ez, de most már itt vagyok és készen állok, ha az edzőnek szüksége van rám. Szeretnék köszönetet mondani az orvosoknak és a fizioterapeutáimnak a rengeteg segítségért és kedvességért. Szerettek volna visszajuttatni a pályára. Most az a feladatom, hogy újra felvegyem a mérkőzések ritmusát, hogy úgy tudjak teljesíteni, mint a sérülés előtt.”

„Úgy távozunk, hogy a feladatot elvégeztük, most nagyon boldogok vagyunk. Tisztelnünk kell az ellenfelet, kemény mérkőzés lesz. Ha ők jutnak a döntőbe, akkor megérdemlik. Mi is meg akarjuk nyerni a döntőt, mivel ez számunkra egy fontos cím. Úgy kell nekimennünk a meccsnek, ahogy mindig szoktunk. Ez a klub rendelkezik a legkomolyabb elvárásokkal.

Kroos:
„Nem láttam a másik elődöntőt. Nem tudunk sokat az ellenfelünkről, de biztosan nehéz mérkőzés lesz, ahol jól kell játszanunk, ha a címer akarjuk megnyerni. Vannak hasonló meccsek a BL-ben, koncentráltnak kell maradnod. Ma nem kezdtünk a legjobban, de egyre jobbak lettünk, ahogy haladt az idő. A második félidő remekül sikerült, megjöttek a győzelemhez szükséges gólok.

„Nagyon nehéz idáig eljutni, mivel meg kell nyerned hozzá a BL-t. Ha eljutsz ide, akkor meg kell próbálnod nyerni. A motivációnk nem változott. Most itt az esély, hogy sorozatban harmadszor megnyerjük ezt a tornát, ennél nem kell nagyobb motiváció.”

„Bale mindent beleadott a csapatért, keményen próbálkozott. Marcos Llorente nem meglepetés, láttam az edzéseken. Jól használja ki a lehetőségeket. Nagyszerű fizikai állapotban van, jól teljesít.”

Kroos

Lucas:
„Az első meccsek mindig nehezek, senki nem könnyíti meg a másik dolgát. Sikerült ezen túllépnünk. A meccset le is zártuk. Megfelelő fontossági szinten kezeljük. A játék megadta a lehetőséget, hogy növeljük az önbizalmunkat a szombati nap előtt. Fel akarjuk emelni a trófeát, ezért jöttünk Abu-Dzabiba, reméljük, hogy sikerül. Meglepett, hogy kiesett a River, azt gondoltuk, hogy a döntőbe fognak jutni. Ha nem koncentrálsz eléggé, bárki véghez vihet valami hasonlót.”

„Asensio kellemetlenséget érzett, ma is szenvedett. Bale vert három gólt, fantasztikus munkát végzett. Nagyon elégedettek vagyunk. Az edző mostanában valódi lehetőséget ad nekem, amit igyekszem a pályán meghálálni. 25 játékosunk van, mindenki fontos, mindegyikünknek meglesz a maga pillanata. Mindenkivel elégedettek vagyunk..”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK