Marcelo: Sajnálom, hogy menesztették Mourinhót

A Real Madrid holnap megkezdi a klubvilágbajnokság küzdelmeit, a blancók az elődöntőben a Kashima Antlers ellen lépnek pályára. A mérkőzés előtt a játékosok közül Marcelo jelent meg a hivatalos sajtótájékoztatón.

A korábbi sikerek kulcsa: „Az öltözői összetartás. A csapat magja már egy ideje együtt van, ez sokat segített abban, hogy eljutottunk odáig, ahol vagyunk. Sikeréhesek vagyunk, trófeákat akarunk nyerni. Ez egy rövid lebonyolítású torna, ha pedig eljutunk a döntőig, akkor meglesz az esélyünk, hogy újabb címet nyerjünk. Ezért vagyunk itt. A Real Madrid mezének viselése önmagában hatalmas motiváció.”

„Nem foglalkozom az egyéni nézőpontokkal. A legfontosabb a csapat sikere. A kulcs a meglévő csapat, az egységesség. Egy család vagyunk, barátok, a pályán és azon kívül is. Ez látszik is.”

Mourinho menesztése, esetleges visszatérése: „Azért vagyok itt, hogy a klubvilágbajnokságról beszéljek. Tudom, hogy azért kérdeznek a menesztéséről, mert korábban a Real Madrid trénere volt. Sajnálatos eset, mivel ő egy top edző, aki most klub nélkül van. Rengeteget tett a Madridért, amit ezúton is köszönök neki. Arról, hogy visszatérhet-e, nem nekem kell döntenem.”

Marcelo

Fiatalok: „Amikor megérkeztem a Madridhoz, fiatal voltam és a nálam sokkal tapasztaltabb játékosok segítettek nekem, ahogy másoknak is. Most mi vagyunk azok, akik próbáljuk a fiatalokat segíteni. Jól kell érezniük magukat ahhoz, hogy jól játszanak és oda juttassák a Real Madridot, ahová való. A csúcsra.”

Zidane a Unitedben: „Zidane fantasztikus munkát végzett eddigi rövid edzői pályafutása alatt, a világ bármely csapata számára jó megoldás lenne.”

Isco és Solari: „Mindannyian tisztában vagyunk Isco kvalitásaival. Nem tudnék mondani senkit, aki szerintem jobban bánik a labdával nála. De a média sok figyelmet fordít egy olyan ügyre, ami nem ér meg ennyit. Van, amikor egy játékos többet játszik és van, amikor kevesebbet. Túl sokat láttok bele egy egyébként teljesen normális dologba. A játékosok sok különböző időszakon mennek keresztül a karrierjük során, ennyi. Mint mindenki más a keretben, teljes mértékben elkötelezett a Madrid iránt.”

Solari mester mérkőzés előtti nyilatkozatát ide kattintva elolvashatod!

Ajax: „Nehéz párharc lesz. Akik a legjobb 16 közé eljutnak, azok a legjobb csapatok a BL-ben. Nagyon kemény párharc lesz. De van még időnk felkészülni. Biztosan élmény lesz nézni ezeket a meccseket.”
 

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK