5 indok, ami Isco távozásához vezethet

A Real Madridnál eltöltött hatodik szezonjában Isco kétségtelenül az eddigi legnehezebb periódusán megy keresztül. Sok tényező azt sugallja, hogy a következő nyáron elválnak a játékos és a klub útjai.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy Isco madridi pályafutása az utolsó szakaszához érkezett. Csereként a körön kívülre került az új vezetőedző, Santiago Solari irányítása alatt, a Bernabéu közönsége felé tanúsított legutóbbi visszatetsző megnyilvánulása – egy meghiúsult madridi akciót követően – pedig kiverte a biztosítékot a szurkolóknál. Kétségtelenül ez Isco legrosszabb időszaka a klubnál, mióta a Malagától a fővárosi klubhoz került, és számos jele van annak, hogy a távozásának lehetősége valósággá válik a következő nyáron. Az AS öt indokot sorakoztat fel, amelyek a középpályás távozásához vezethetnek.

1. Eltávodolás a vezetőedzőtől és a szurkolóktól
Isco helye megkérdőjelezhetetlen volt Julen Lopetegui kezdőcsapatában. A baszk szakember menesztése, illetve Solari érkezése azonban drasztikusan megváltoztatta a klubnál kialakult helyzetet. Az edzőváltás óta Iscónak mindössze 292 játékperc jutott a lehetséges 990-ből, ami az összes játékidő 29,5 %-a. A Solari és Isco között növekvő feszültséggel egyidejűleg a játékos kapcsolata a szurkolókkal is egyre inkább megromlott. A spanyol játékmester és a publikum között mindig is volt egyfajta speciális kémia, de a CSZKA elleni mérkőzésen tanúsított magatartása az északi lelátórész közönségével szemben rányomta a bélyegét erre is, ami odáig fajult, hogy ez a szurkolói csoport már nem ellenezné a játékos eladását. 

Isco

2. Elhidegülés az öltöző vezéregyéniségeitől
Isco alapvetően jó viszonyban van a csapattársaival, eltekintve két fontos személyiségtől, ők pedig nem mások, mint Marcelo és Sergio Ramos. Ennek legújabb bizonyítéka a Marcelo és Isco közötti feszültség volt, amikor a játékmester nem fogadta el a balhátvédtől annak lecserélésekor a csapatkapitányi karszalagot. Igaz, a Marcelót váltó Carvajal azt nyilatkozta később, hogy előre megbeszélték, hogy ebben az esetben Isco lemond a javára a kapitányi tisztségről. A csapatkapitányi karszalag visszautasítása mindenesetre finoman szólva sem könnyítette meg a helyzetét Madridban, valamint a szurkolók között is visszatetszést váltott ki. Ezen felül Ramos sem ápol kifejezetten jó kapcsolatot a középpályással. Ahelyett, hogy megvédte volna csapattársát ebben a nehéz időszakban, a csapatkapitány kiszivárogtatott információkat az Isco és Solari közti inzultusról. Érdekes, hogy Marcelónak és Ramosnak közös az ügynöke, aki nem más, mint René Ramos, Sergio bátjya, akit Isco pár hónappal ezelőtt visszautasított. 

3. Hazard és James
Eden Hazard várható érkezése és James Rodriguez lehetséges visszatérése sem feltétlen szólnak Isco maradása mellett. Hazardnak köztudomású álma, hogy a Real Madrid játékosa legyen, és régóta célpontja Florentino Péreznek is. Az ő érkezése kétségtelenül komplikálná Isco amúgy sem egyszerű helyzetét – csakúgy, mint James visszatérése, akivel kapcsolatban a Bayern valószínűleg nem él az opciós vételi jogával. 

Hazard

4. A Manchester City érdeklődése
Isco 2013 nyarán érkezett Madridba, miután visszautasította a Manchester City ajánlatát. Látva jelenlegi helyzetét, az angol klub ismét elkezdett érdeklődni a játékos iránt. A futballista képviselői már most is tisztában vannak azzal, hogy a spanyol tehetség Guardiola elsődleges célpontja lesz a következő szezonra, és Isco is tudja, hogy a City játékstílusa közelebb áll hozzá, mint a Solari által Madridban bevezetett szisztéma. 

5. Az eladásának pénzügyi előnyei
A Real Madridnak számos pozícióban kell erősítenie a következő szezonra, amelyhez jelentős pénzügyi forrásokat kell előteremtenie néhány, a jövőben nélkülözhető játékos eladásával. Ebben a tekintetben Isco olyan futballista, akinek az eladása sok pénzt hozna a klub számára. A Real Madrid 100 millió eurós vételár alatt semmiképpen sem válna meg tőle, így akár meg is döntheti Cristiano Ronaldo rekordját, mint a klub valaha volt legdrágábban értékesített játékosa.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK