Solari: Törekedni fogunk arra, hogy több gólt szerezzünk

Santiago Solari a Rayo Vallecano elleni győztes bajnoki után nyilatkozott az újságíróknak. Az argentin szakember beszélt a találkozóról, a sérültekről, illetve kiemelte a gólszerzés fontosságát is.

„Elégedett vagyok, nagyon jó első félidőt produkáltunk. Nálunk volt a labda, a lehető legtöbbet kihoztuk a rendelkezésünkre álló területből, helyzeteket dolgoztunk ki, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Nagyobb előnnyel kellett volna a szünetre mennünk. Ilyen a futball, ha nem tudsz halálosan pontos lenni, akkor néha be kell ásnod magad. Voltak helyzeteink a második játékrészben is, Asensiónak például, és nem ajándékoztunk oda semmit, egészen a lefújás pillanatáig.”

„Az ellenfelünk is jól játszott, jól járatták a labdát, amikor volt területük, képesek a jó játékra. A második félidőre csökkent az iram, de egészen az utolsó percig nem adtunk nekik egy lehetőséget sem, majd Courtois briliáns volt. Ha nem zárod le a meccset, akkor az ilyen dolgok megtörténhetnek. Az ellenfél is gólt akar szerezni. Sokkal jobban aggódnék, ha ne dolgoztunk volna ki helyzeteket.”

Solari

„Asensiónak nagyon mozgalmas meccse volt. Szeretett volna felkerülni a gólszerzők listájára, jól mozgott támadásban és védekezésben is. Ez az az Asensio, akit mind látni akarunk. Nagyon tetszett a teljesítménye, így kell folytatnia, a gólok pedig jönni fognak.”

„Meg fogunk próbálni több gólt szerezni. Több helyzetünk volt, mint Huescában, ahol szintén 1-0-ra nyertünk és sikerült elkerülnünk a bekapott gólt. A mai teljesítményünk azt eredményezte, hogy a Rayo nem tudott helyzeteket kidolgozni, miközben mi jó párat. Nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk ma este. A gólok jönni fognak, kitartóak leszünk.”

„Az érdekel, hogy minden játékosom boldog és elkötelezett legyen. Ezért dolgozunk. Megpróbálok jól dönteni, amikor összeállítom a keretet, a kezdőcsapatot és a cserepadot. Én is biztosan hibázom, de ez is a munkám része.”

„Meg kell vizsgálnunk, hogy mi a helyzet Karimmal, eddig még nincs információm. Remélem, hogy csak egy apró rúgás, amit majd a repülőn megvizsgálunk, mert sok időnk már nincs. Marcelo is kapott egy rúgást.”

„Nagyon tetszett, ahogy a szurkolók ma az egész mérkőzés alatt mögöttünk álltak, elégedettek vagyunk velük. Azt akartuk, hogy támogassanak minket, ők pedig az első pillanattól az utolsóig így is tettek, amihez a játékunkkal adtuk meg az alapot. Teljesen normális, amit a Rayo utolsó pillanatos helyzete után tapasztaltunk. Most örülünk, hogy a BL-csoportunk első helyén végeztünk, továbbjutottunk a Király-kupában és csökkentettük a hátrányunkat a bajnokságban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…