2019. June 25., Tuesday

Rosszabb mutatókkal, de mégis jobb helyzetben

  • Gy. András
  • Dec. 15, 2018, 8:55 a.m.
A MARCA újságírója vizsgálta meg a Real Madrid tavalyi és idei évzárása közötti összefüggéseket, különbségeket.

A megállapítás, mely szerint a Real Madridnak nincs jó idénye, összességében nem sokban különbözik az előző idényben történtektől. A bajnokságban jelenleg negyedik helyen áll a csapat, öt ponttal lemaradva a Barcelona mögött, a BL-ben pedig csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé.

Tavaly a listavezető mögött 8 ponttal volt lemaradva az együttes december közepén, a BL-ben pedig a csoport második helyén végeztek a blancók, a Tottenham mögött.

Zinédine Zidane fiai tavaly ilyenkor két trófeát már bezsebeltek, hiszen megverték a Barcelonát a spanyol szuperkupában, a Manchester Unitedet pedig az UEFA-szuperkupában. Idén Julen Lopeteguivel a kispadon nem tudták trófeával kezdeni az idényt.

Real Madrid

A bajnokságba az eredmények rosszabbak, mint tavaly, de amíg akkor már decemberben eldőlt, hogy a Madrid kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból, most teljesen nyitott a bajnoki küzdelem.

Idén eddig 23 gólt lőtt a csapat, ami héttel kevesebb, mint tavaly ugyanekkor, emellett 19 gólt kapott, a tavalyi 11-el szemben. Az öt idei vereség is hárommal több a tavalyinál, de még így is igaz, hogy van esélyük a bajnokságban.

Hasonló a helyzet a BL-ben is, ahol 12 gólt lőttek, 5-öt kaptak, négy győzelem és két vereség mellett. Ezzel 12 pontos csoportkört zártak, ami egyel kevesebb, mint a tavalyi, mégis elég volt ahhoz, hogy a Roma előtt az első helyen végezzenek a csoportban. Ez elméletileg lehetővé teszi, hogy gyengébb ellenfelet kapjanak a legjobb 16 között.

Végül a Király-kupában úgy jutott tovább a királyi gárda, hogy könnyedén átlépett a Melillán, miután mindkét összecsapást magabiztosan nyerte. Tavaly a Fuenlabrada ellen sem volt veszélyben a továbbjutás egy pillanatig sem, bár a visszavágón a vendégek lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a Bernabéuban.


Hozzászólások

Tabella