Solari: Meg akarjuk nyerni az utolsó hazai meccsünket

Santiago Solari 2018 utolsó hazai bajnoki mérkőzése előtt állt a sajtó rendelkezésére. A beszélgetés során szó esett többek között a Rayo Vallecano elleni összecsapásról, az edzői munkáról, Iscóról, Bale-ről és Keylor Navasról is.

„Kellemes Karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek, még akkor is, ha kicsit korai. Legyen békés az ünnep a családjaitok körében. Szeretnénk az elutazásunk előtt hazai pályán győzelemmel zárni az évet, egy olyan meccsen, ami maximális erőbedobást és koncentrációt fog igényelni tőlünk, és ahol a szurkolók támogatására is szükségünk lesz.”

Az ellenfél: „A Rayo minőségi csapat, jól építi fel a támadásait, jól járatja a labdát. Az első pillanattól kezdve a győzelemre kell törekednünk, energikusnak, rendezettnek, egységesnek kell lennünk, a szurkolók támogatásával a hátunk mögött.”

Hit: „Hogy lehet, hogy az emberek 115 év, 13 európai elsőség, ilyen sok trófea és legenda után sem hisznek a Real Madridban? A Madrid a legutóbbi öt BL-kiírásból négyet megnyert, életben vagyunk minden sorozatban, ami hatalmas erőfeszítést igényel. A futball egy versenysport, vannak sikerkorszakok, nyugodt időszakok és hullámvölgyek. Ilyen a labdarúgás. De a Madridról elmondható, hogy hosszú története során sokkal több volt a sikeres időszak, mint a hullámvölgy.”

Solari

Alacsony intenzitás és motiválatlanság? „Nem gondolom, hogy így lenne. Az Huesca ellen keményen védekeztünk, amikor erre volt szükség, a CSZKA meccs viszont teljesen más volt, ott mások voltak a körülmények.”

Vereség a CSZKA ellen: „Mindent megvizsgáltunk és kielemeztünk. Mindig nyerni akarunk, nem számítottunk erre az eredményre. Hasznos mérkőzés volt ez több szempontból is. Akiknek pihenniük kellett, meg tudták tenni, akiknek pedig játékpercek kellettek és akik sérülésből tértek vissza, kaptak lehetőséget. A csoport első helyén végeztünk, persze szerettünk volna győzelemmel zárni, de nem sikerült.”

„Értem a munkátokat, de a miénk az, hogy a holnapi meccsre fókuszáljunk, legyőzzük a Rayót a szurkolóink támogatásával, örömfocival és olyan hozzáállással, amit a meccseink nagy részén mutattunk. Az utolsó 10 meccsünkből 8-at megnyertünk, ez a jó irány, a szurkolóink is mögöttünk állnak.”

Isco: „Szerintem egy szögletet vagy szabálytalanságot reklamált. Felnőtt ember, igazi profi, aki rengeteg örömet okozott már ennek a klubnak, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy továbbra is így fog tenni. Keményen dolgozik minden egyes nap, hogy mindent beleadjon, az edző számára pedig a legnehezebb feladat azoknak a kiválasztása, akik egy adott mérkőzésen pályára lépnek vagy padon ülnek. Mind nagyszerű játékosok, akik óriási dolgokat vittek véghez.”

Solari

„A minap tapsot is hallottam. A szurkolók kifejezik az érzéseiket, a csapatnak pedig keresnie kell a kegyeiket. Szükségünk van erre, ez az, amit akarunk. A klub történelme során mindent, amit elértünk, azt a szurkolókkal való egységben tettük. Reméljük, hogy segítenek nekünk és támogatásukról biztosítanak minket holnap.”

Bale: „Meglátjuk, hogy holnap milyen állapotban lesz, rendbejön-e a bokája. Beszélni fogunk vele és az orvosokkal, majd meghozzuk a döntést.”

Az edző munkája: „Számotokra minden győzelem esetén ott van egy „de”. Minden apróság, ami erről a klubról napvilágra kerül, alapos vizsgálat alá kerül, de mi nem fókuszálhatunk ezekre a dolgokra. Ti végzitek a munkátokat, mi a sajátunkat, ami a Rayo elleni meccsre való felkészülés. Azért vagyunk itt, hogy megoldást találjunk és javítsunk a dolgokon.”

Keylor: „Futballistaként és emberként is maximálisan tisztelem és csodálom őt. Olyan sok örömet okozott már a madridizmusnak, a kezdő kiválasztása pedig a legnehezebb része az edzői létnek, de ez a munkám.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…