Ma 71 éves a Santiago Bernabéu stadion

A spanyol főváros szívében helyezkedik el a futballtörténelem egyik legnagyszerűbb építménye, a méltán híres Santiago Bernabéu stadion. A Real Madrid legendás otthona, amit a szurkolók nemes egyszerűséggel csak szentélyként emlegetnek, 71 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A Santiago Bernabéu stadion ma ünnepli megnyitásának 71. évfordulóját. A sporttörténelem egyik legnagyszerűbb arénájának legendája 1947 december 14-én kezdődött. Ezen a napon a Real Madrid a portugál OS Belenenses együttesét fogadta egy barátságos mérkőzésen, amely 3-1-es hazai győzelemmel végződött, a stadion történetének első gólját megszerző Baringa találatának és Chus Alonso duplájának köszönhetően.

Bernabéu

A Bernabéu jelenleg egy teljes körű felújításra készül, amely biztosítja, hogy a komplexum megtartsa státuszát nemzetközi szinten is. A stadion új külsőt kap, melynek köszönhetően egy olyan újító szellemű helyszínné válik, ami megfelel a klubtagok elvárásainak és hozzájárul a bevételek növekedéséhez. Ahogy Florentino Pérez fogalmazott, „ez lesz a világ legjobb stadionja”.

71 évnyi történelem után a stadion új változatával a horizonton a Santiago Bernabéu közönsége továbbra is a világfutball legnagyobb játékosainak játékát élvezheti. Di Stéfano, Gento, Amancio, Butragueño, Raúl, Cristiano Ronaldo és Ramos csak néhány név azok közül, akik csodálatos pillanatokat okoztak a madridista szurkolótábornak. 1955 óta pedig a stadion neve is egy tisztelgés a klub történelmének egyik legmeghatározóbb alakja, a legendás klubelnök, Santiago Bernabéu előtt.

A megnyitó óta eltelt időszakban a stadion a futballvilág egyik legnagyobb presztízsű helyszíne, amely rengeteg sporteseménynek adott otthont, számtalan felejthetetlen pillanatot okozva szurkolók millióinak. Csak néhány kiemelkedő példát említve: négy BL-döntő, az 1982-es világbajnokság döntője, az 1964-es Európa-bajnokság döntője, legutóbb pedig a Libertadores-kupa döntője.

Szurkolók tömegei érkeznek nap mint nap a világ minden tájáról, hogy meglátogassák ezt a legendás pályát, amely a spanyol főváros egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Az épület ad otthont a Real Madrid múzeumának is, amely a Bernabéu-túra keretein belül teszi lehetővé a madridista történelem számtalan trófeájának és emlékének megtekintését.

A klub egy videóval is megemlékezett a jeles pillanatról, ami ide kattintva megtekinthető.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK