Solari: Vinícius túlszárnyalta a várakozásokat

Lezajlott Santiago Solari szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatója, ezúttal a CSZKA Moszkva elleni BL-meccs apropóján. Az argentin szakember a csapat céljairól, néhány játékosáról és az elvárásokról beszélt.

Hozzáállás: „Minden mérkőzésnek úgy állunk neki, hogy tiszteletben tartjuk a történelmünket és az adott versenysorozatot. Mi minden meccset meg akarunk nyerni. Fontos, hogy minden sorozatban ugyanazt a tempót, elszántságot és energiát vigyük bele és maradjunk versenyképesek.”

„Izgatott vagyok, hogy megnyerhetjük a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. És persze a Király-kupát és a klubvilágbajnokságot is. Mindegyiket szeretem, arra kellene törekednünk, hogy mindenhol győzedelmeskedjünk. Minden sorozatban versenyben vagyunk, esélyünk van, hogy elérjük a célunkat. Remélem, hogy ez az idény végéig így marad.”

Cél edzőként: „Majd az év végén értékelünk, most a jelennel foglalkozunk, mindig a következő meccsre koncentrálunk, most például a holnapi BL-meccsre."

Elvárások: „Minden meccsen megpróbálunk beleadni mindent, de sok mérkőzést játszunk, amelyek között kevés idő telik el. Nehéz ugyanazt az energiaszintet kinyerni mindenkiből, de dolgozunk ezen. Nincs sok idő a regenerálódásra, ehhez pedig még a válogatott szereplés is hozzájön. Ez számunkra a vizsga és a kellemes kihívás is: mentálisan a legmegfelelőbb állapotban kell lennünk, fenn kell tartanunk a koncentrációt minden egyes mérkőzésen.”

Solari

Cristiano: „Az alázat a nagyszerű játékosok erénye, a Real Madrid pedig története során mindig nagyszerű és alázatos volt a sport minden értékét tekintve. Ezért is nyert ez a csapat olyan sok trófeát. Cristiano Ronaldo a Real Madrid élő történelme, az érzései pedig a sajátjai, azok hozzá tartoznak.”

Fizikai problémák: „Nagy intenzitással dolgozunk az edzői stábbal, orvosokkal és játékosokkal azért, hogy a lehető legtöbb játékosunk legyen bevethető minden találkozón.”

Odriozola mérkőzés előtti interjúját itt olvashatjátok!

Marcelo: „Hamarosan szeretnék számolni vele. A legfontosabb az, hogy amikor visszatér, jól legyen és ne veszítsük el újra. Ez az, amit az edzők, az orvosok és a szurkolók is akarnak. Nem segítség számunkra, ha egy meccsen bevethető, aztán a következőn már nem.”

Vinícius: „Nem tudom megmondani, hogy kezdeni fog-e, de túlszárnyalta a várakozásokat. Nagyon fiatal, nagy jövő előtt áll. Már minden sorozatban debütálhatott, az elmúlt néhány hónap nagyon gyors volt számára. Mindannyian elégedettek vagyunk vele.”

Llorente: „Nagyon elégedett vagyok az edzésmunkájával és a mérkőzéseken mutatott teljesítményével. Nem tudom, hogy mi történhet vele vagy másokkal.”

Modrić cseréi: „Minden meccsen azt tesszük, ami szükségesnek érzünk a győzelem érdekében.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK