SD Huesca – A 62. ellenfél a bajnokságban

Az Huesca története során először került fel a spanyol első osztályba, most pedig története során először látja vendégül a Real Madridot az El Alcorazban, amivel a 62. olyan csapat lesz a bajnokságban, akiket a blancók meglátogatnak.

A Real Madrid első idegenbeli bajnoki meccséig 1929 február 17-re kell visszamennünk, amikor a fővárosi csapat a Barcelonát látogatta meg Katalóniában. Érdekesség, hogy most, 89 évvel később ismét egy kék és vörös színeket viselő együttessel találkozik majd.

A blancók még soha nem utaztak Huescába hivatalos mérkőzés miatt, de nem csak a bajnokságban, a Király-kupában sem.

Az egyetlen alkalom, amikor a habfehér alakulat a városban járt, az egy 1963 március 25-én megrendezett barátságos meccs volt, amely egy Huesca felszabadításának 25. évfordulójára rendezett ünnepség része volt.

Ha megvizsgáljuk, hogy az eddigi 61 első idegenbeli találkozás alkalommal miként szerepeltek a blancók, 29 győzelmet, 13 döntetlent és 19 vereséget számolhatunk össze.

A legutóbbi alkalommal 2-1-es vereség lett a találkozás vége, amikor az előző idényben a Girona látta vendégül először a Real Madridot. A 21. században volt még egy Getafe elleni 2-1-es vereség a 2004/2005-ös idényben, egy 2-0-s vereség az Almería ellen 2007/2008-ból, a Xérez ellen egy 0-3-s győzelem 2009/2010-ből, az Eibar ellen egy 0-4-es győzelem 2014/2015-ből és szintén egy győzelem a Leganés ellen két idénnyel ezelőtt (2-4).

Idegenbeli eredmények

Ha kiemelünk néhány első találkozást, akkor olyan gyöngyszemekre bukkanhatunk, mint az első vendégszereplés az Atlético Madrid ellen, amely egy 0-3-s győzelmet hozott, de a 2-0-s vereségből látszik, hogy a Bilbao otthonában régen volt könnyű dolga senkinek.

Emlékezetes lehetett a Real Sociedad elleni 5-4-es, gólzáporos vereség az 1928/1929-es idényből, de az első idegenbeli találkozón meglepte a Madridot például az Espanyol (4-0), a Zaragoza (3-1), a Deportivo (1-0), a Rayo (3-2) és az Almería (2-0) is.

Persze ha az összképet nézzük, nem ilyen rossz a helyzet, hiszen a csapat győzelemmel térhetett haza nem csak az Atlético (0-3) és a Barcelona (1-2) stadionjából, de a Racing (1-3), a Sevilla (1-3), az Osasuna (1-4), vagy épp a Málaga (1-3) is vereséget könyvelhetett el ezeken a meccseken. 

Ha valaki esetleg hiányolta volna a Mallorcát (1-1), a Valenciát (1-1), a Betist (0-0) vagy a Málagát (1-1), joggal tette, azonban ezeken a meccseken mindenki csak 1 ponttal gazdagodhatott.

A teljes listát a cikkben szereplő infografika tartalmazza, jó szemezgetést!

És hogy mi milyen eredményre számítunk az újonc ellen? A „Szerintünk” című rovatunk aktuális részéből, nem sokkal a találkozó előtt kiderül.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…