2021. June 24., Thursday

Courtois: A második félidőben velünk szembe fújt a szél, így nehéz jó futballt játszani

  • Zs. Csaba
  • Dec. 9, 2018, 9:38 p.m.
Santiago Solari mellett a csapat több játékosa is értékelte a Real Madrid legújabb bajnoki győzelmét.

Thibaut Courtois

A mérkőzésről: „Az első félidőben jól játszottunk, szereztünk egy korai gólt és irányítottuk a mérkőzést. A másodikban viszont, amikor a szél velünk szembe fújt, nagyon nehéz volt jó futballt játszani. Nem is sikerült, de tovább kell javulnunk. Mindig nehéz az ilyen pályákon, hiszen ha a legvégsőkig harcban akarunk lenni a bajnoki címért, akkor minden meccset meg kell nyernünk. Örülünk a győzelemnek, ahogy az is elégedettséggel tölt el minket, hogy nem kaptunk gólt.”

Fejlődés: „Nehéz megmondani, hogy melyik területen kellene javulnunk. Nem birtokoltuk eleget a labdát, és ha a játékszer nincs nálad, akkor mindig nehezebb a dolgod, problémáid akadnak. Ezen javítanunk kell. Dolgozni fogunk a hét folyamán, de most a három pont a legfontosabb.”

Az utolsó akció: „Minden játékosuk előre jött a szabadrúgáshoz, és a szél is ellenem volt. Nagyon sok játékos állt előttem. Carvajal nagyszerűen őrizte a kaput, néha erre is szükségünk van.”

Marcos Llorente

A mérkőzésről: „A csapat nagyszerű munkát végzett, három nagyon fontos pontot szereztünk egy nagyon kemény mérkőzésen. A második félidőben a szél ellenünk volt, a hazaiak pedig keményen támadtak, de jól védekeztünk és sikerült végül kiharcolni a győzelmet.”

Santiago Solari interjúját itt olvashatjátok!

Bale-ről: „Nagyon fontos játékos számunkra, aki rendelkezik azokkal a képességekkel, amiket ma is megmutatott. A lövését követően a labda a hálóban kötött ki, mi pedig ünnepelhettünk.”

Lehetőségek: „Mindig egyértelműen az volt a célom, hogy itt maradjak. Harcolni fogok minden egyes játékpercért. Egyértelmű, hogy hétről-hétre a lelátón ülni teljesen más érzés, mint pályán lenni a társakkal, ezért nagyon boldog és hálás vagyok, hogy a lehető legtöbbet ki tudtam hozni az adódó lehetőségekből.”

Odriozola

A mérkőzésről: „Nagyon elégedett vagyok a három ponttal. Létfontosságú győzelmet arattunk, főleg akkor, ha figyelembe vesszük az időjárás eredményezte körülményeket. Nagyon örülünk, hogy sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést. Ami az időjárt illeti, ez nem kifogás, ez a valóság. Ez mindkét csapat számára ugyanazt jelentette, egyszerűen nem lehetett kiszámítani a labda irányát, de az ehhez hasonló mérkőzéseket is meg kell nyerni.”

Bale: „Könnyű a dolgod, ha ilyen társaid vannak. Beadtam a labdát, Bale pedig képes oda lőni, ahová csak akar, a játékszer pedig végül a hosszú alsóban kötött ki. A spanyol bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések, ezért minden egyes meccset úgy kell kezelnünk, mint egy döntőt. A legnagyobb pozitívum, hogy együttes erővel sikerült megszereznünk egy nagyon kemény győzelmet, ezért nagyon elégedettek vagyunk.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Olvastad már?

Gyászhír: Luis del Sol

Gyászhír: Luis del Sol

June 21, 2021, 9:27 a.m.

Hivatalos közlemény: Sergio Ramos

Hivatalos közlemény: Sergio Ramos

June 16, 2021, 9:34 p.m.

VIDEO - Köszönjük, Kapitány!

VIDEO - Köszönjük, Kapitány!

June 17, 2021, 11:03 a.m.

Hozzászólások

Tabella