Öt szempont, ami okot adhat az optimizmusra

Santiago Solari meglehetősen pozitív első hónapot tudhat magáénak a Real Madrid mestereként. Az Eibar elleni katasztrofális vereséget leszámítva minden mérkőzését megnyerte, a csapat teljesítménye pedig egyértelműen javuló tendenciát mutat az előzőekhez képest. Íme öt indok, amiért optimisták lehetünk az előttünk álló időszakot illetően.

Marcos Llorente előtérbe kerülése

Az utánpótlásból kivirágzó középpályás számára végre elérkezett az áttörés a felnőtt csapatban. Lopetegui alatt egyáltalán nem jutott szóhoz, Solari alatt viszont többször is pályára léphetett, igaz, ehhez kellett Casemiro sérülése, és Ceballos feledhető teljesítménye ezen a poszton az Eibar ellen. Azóta Llorente stabil és hasznos tagjává vált a csapatnak, remekül futballozott olyan kemény ellenfelek ellen, mint a Roma, vagy a Valencia, és a Mellila ellen is hibátlanul teljesített. Ráadásul a Real Madrid is kevesebb nehézséggel küzd vele a védekezést tekintve, hiszen Llorentével a csapatban még nem kaptunk idén akciógólt. Egyre kevesebben hiányolják Casemirót Llorente remeklése mellett, ami azért is nagy szó, mert a brazil játékos fontos szerepet töltött be a csapatban sérülését megelőzően.

A tartalékok csillogása

Amióta Solari megérkezett, több lehetőség jut a kispados játékosoknak, illetve a fiataloknak is. Különösen Lucas Vázquez és Llorente jártak jól az edzőváltással, de Javi Sánchez is bizonyította rátermettségét, Reguilón is megmutatta, hogy lehet rá számítani Marcelo távollétében, és Ceballos is élvezheti továbbra is a játékperceket. Ez hatással is volt a teljes keretre, hiszen versenyhelyzetet teremtett a kulcsemberek számára, akik nem láthatják a helyüket megingathatatlannak ezentúl, így nekik is kicsit jobban kell játszaniuk. Másrészt, ha a cserejátékosok látják, hogy kicsit többet lehetnek pályán, ők is igyekeznek jobban élni a játékpercekkel. Azaz a folyamat az egész keretre jó hatással van.

181207_vallejo_vinicius_javi_sánchez

A gólínség hátrahagyása

Solari érkezésével megjelentek a gólok is a Real Madrid háza táján. Többek között a Melilla ellen négy, majd hat gólt, a Celta ellen négy gólt, a Plzeň ellen pedig öt gólt szerzett a csapat, összesen pedig huszonötször találtak a kapuba nyolc mérkőzés alatt, ami több, mint hármas átlagot jelent. Ami még jobb, hogy a gólok is szépen megoszlanak, hiszen 13 különböző játékos hozta össze ezt a mennyiséget, azaz nem egy vagy két ember jó teljesítményén múlik a Real Madrid eredményessége.

A védekezés stabilizálódása

Solari nyolc meccséből ötöt kapott gól nélkül hozott le, és a Melilla elleni visszavágón is csak büntetőből sikerült bevenni a Real Madrid kapuját. Carvajal felépülése, Llorente, Reguilón és Javi Sánchez jó teljesítménye, és Thibaut Courtois remek formája is elősegíthette azt, hogy a csapat védekezése is fejlődésen ment keresztül.

Az esélyek megmaradása

A Real Madrid továbbra is versenyben van még a három fő sorozatban, ami szintén önbizalmat adhat a keretnek. A kupában a legjobb 16 közé jutott a csapat, a BL-ben sikerült kiharcolni a továbbjutást csoportelsőként, és a rossz rajt ellenére a bajnokságban is mindössze öt pont a hátrány az éllovas Barcelona mögött, akiknek még a szezon során jelenésük lesz a Bernabéuban is.

181207_szurkolók

 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK