Vinícius: Kissrác korom óta erről a címercsókról álmodtam

A Real Madrid magabiztos győzelmet aratott a Melilla elleni Király-kupa-mérkőzésen a Bernabéuban. A fiatalokra építő csapat 6-1 arányban múlta felül a spanyol harmadosztályban szereplő ellenfelét, a stadionba kilátogató nézők sziporkázó fiatalokat, nagyszerű gólokat és szép megoldásokat láthattak a pályán.

Vinícius:
„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, hihetetlenül elégedettek vagyunk. Képesek voltunk jó játékkal megnyerni a meccset, ami a legfontosabb. A gólomra sokat kellett várni, de elégedett vagyok és most, hogy betaláltam, kicsit megnyugodtam. A játékosok elmondták, hogy a gólom jönni fog, keményen dolgoztam, fokozatosan haladtam. Minden csapattársam sokat segített nekem az érkezésem óta, örülök, hogy győzni láthattam a csapatot.”

„Kissrác korom óta arról álmodtam, hogy a Madrid játékosa leszek, ha pedig gólt szerzek, megcsókolom a címert. Amikor Asensióval játszom, akkor remekül összejátszunk, passzolunk hármat, de ugyanez a többiekkel is megvan. A lambretta is a játékom része, ahogy más brazil játékosoknak is, mindig megpróbáljuk élvezni a futballt.”

Vinícius

Odriozola:
„Fantasztikusan érezzük magunkat, továbbjutottunk, nagyszerű képet mutattunk magunkról, most pedig itt az ideje a következő meccsnek. Nem lehetsz önelégült a meccs elején, még akkor sem, ha nagy előnyre tettél szert az első találkozón. Mindent bele kell adnod, hogy megnehezítsd az ellenfél dolgát. A mai napban a legjobb a játékosok hozzáállása és győzelmi vágya volt. Mind azért vagyunk itt, hogy a saját feladatunkat elvégezzük, a siker pedig ebben rejlik.”

„Az új srácoknak el kell mondani, hogy élvezzék ki a pillanatot, hiszen a debütálás a Real Madridban olyan dolog, amit csak egyszer teszel meg. Most újra itt a bajnokság, mi pedig készen állunk, mivel ebben a sorozatban nagyon rá kell kapcsolnunk. Sok játékosunk van, erre van a keret, szükségünk lesz mindenkire, hiszen rengeteg mérkőzésünk lesz.”

Ceballos:
„Mindkét mérkőzés jól sikerült, elvégeztük a feladatot, bejutottunk a legjobb 16 csapat közé. Bő keretünk van és meg akarjuk nehezíteni az edző dolgát. Akik ma játszottak, megmutatták, hogy mennyit érnek, küzdöttek a kezdőbe kerülésért, ez pedig jó a csapatnak.”

„Beszéltem az edzővel arról, hogy ki jöhet be a padról, ennél a klubnál ez fontos. Jól érzem magam, örülök, hogy megkapom azokat a perceket, amiket tavaly talán nem kaptam meg.”

Javi Sánchez:
„Különleges érzés ez, hiszen már korábban debütálhattam, de az, hogy ez most ebben a stadionban is megtörtént, felejthetetlen. Egy álmom vált valóra. Volt szerencsém gólt lőni, amit azoknak ajánlok, akik támogattak engem.”

„Nagyon hálás vagyok az edzőnek, most keményen kell dolgoznom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az adódó lehetőségekből. Tudtuk, hogy egy jó meccs után fogjuk lejátszani a visszavágót, de fel kellett tennünk az i-re a pontot a saját pályánkon, úgyhogy ennek tudatában futottunk ki a gyepre. Gratulálok Fidalgónak és Fran Garciának is. Jól ismerem őket, tudom, hogy milyen keményen dolgoztak azért, hogy debütálhassanak.”

Javi Sánchez

Valverde:
„A meccs eleje szenvedősre sikerült, de miután megszereztük az első gólt, nyíltabbá vált a meccs és tudtunk kontratámadásokat vezetni. Megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni ebből. Három villámgyors támadó középpályásunk van, akik csodásak voltak ma. Nyertünk, ott vagyunk a következő körben, azok pedig, akik kevesebbet játszanak, meg kell hogy ragadják az ilyen lehetőségeket.”

„A Castillában játszottam Solari kezei alatt, bizalmat szavazott nekem, ami nagyon fontos volt számomra. Minden egyes nap beleadok mindent, ha pedig az edző így jutalmaz meg, az nagyon kielégítő. Gratulálnunk kell azoknak, akik ma debütáltak, ki kell élvezniük ezt a napot, mivel ilyen nem sűrűn fordul elő. Tovább kell harcolniuk és dolgozniuk, mivel ez a helyes út.”

„Vannak játékosok, akik többet, vannak, akik kevesebbet játszanak. Mindannyian keményen dolgozunk, amennyire csak tudunk, azok pedig, akik épp játszanak, megpróbálják a legjobbjukat hozni. Számomra megfelelő hely a középpálya, szeretek ott játszani, de bárhol játszanék, ahol az edzőnek szüksége lenne rám.”

„Iscót nagyon kedvelik az emberek, ma megmutatta, hogy micsoda tehetség. Viníciusban van valami, ami megkülönbözteti őt a többiektől, ma az emberek megtapsolták, ami nagyon kedves dolog.”

Vallejo:
„Jól érzem magam. A legfontosabb az, hogy az első pillanattól kezdve koncentrálj és szerezz egy gólt. Ez megadja az önbizalmat a folytatásra. Ez volt a meccs kulcsa. Az edző intenzitást kért tőlünk, illetve azt, hogy támadjuk le az ellenfelet már a saját térfelén. Ma jól ment a játék, örülünk ennek. Fontos, hogy mindannyian készen állunk, ha az edzőnek szüksége van ránk, így tudunk ritmusban maradni, ami fontos.”

„Keményen koncentrálunk a támadásra és a védekezésre is, támadáshullámokkal és a csapat egységes védekezésével. Most nagyon fontos, hogy a Huesca elleni találkozó, a hazai BL-meccs és a Rayo elleni mérkőzés előtt regenerálódjunk; hiszen ezt követi majd a klubvilágbajnokság, amit meg akarunk nyerni.”

Fran García:
„Nagyon büszke vagyok, egy gyerekkori álmom vált valóra. El sem tudtam képzelni, hogy eljön ez a nap. Minden olyan embernek ajánlom, akik mellettem voltak, támogattak, még akkor is, ha sérült voltam, vagy rosszul éreztem magam. Ez az emlék örökre velem lesz. Nincs is jobb módja annak, hogy véget vessünk egy sérülésekkel teli időszaknak. Sosem felejtem el ezt a napot.”

„A stadion óriásinak tűnik innen lentről, jól kell reagálnod erre a helyzetre a szurkolók előtt. Örülök a meccs alakulásának, most pedig továbbra is keményen kell dolgoznom. Az edző azt mondta, hogy higgyek magamban és játszak továbbra is úgy, ahogy az elmúlt időszakban tettem.”

„A gólpasszom? Támadó szellemű játékos vagyok, a sebességemnek köszönhetően sokszor vagyok elől. Üres területre kaptam a labdát, amikor pedig megláttam, hogy Isco egyedül van, odatettem neki.”

Fran García

Fidalgo:
„Egy álmom vált valóra. Hat idényt töltöttem már el ennél a klubnál, csodás volt, hogy debütálhattam a Bernabéuban. Amikor a padon vagy, majd készülsz beállni, láthatod az összes embert a stadionban, ami csodálatos érzés. Nagyon keményen dolgoztam, hogy eljussak ide, teljesen el vagyok ragadtatva.”

„Holnap tovább kell lépnünk, én csatlakozom a Castillához, hogy felkészüljünk a San Sebastián de los Reyes elleni meccsre. Solari elmondta, hogy élvezzem ki ezt az egészet, és hogy kizárólag a kemény munkámnak köszönhetően jutottam el ide. Jó érzéseim vannak, három évig játszottam az edző kezei alatt, mindig jól éreztem magam. Tavaly nem játszottam sokat, de mindig bíztatott, hogy folytassam és mindenben segített. Idén pedig megadta a lehetőséget, hogy debütáljak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK