Találtunk magunknak egy új Ramost?

Hermoso ügye lassan parkolópályára kerülhet a Castilla kapitánya miatt, és Vallejo sem érezheti magát biztonságban. Mi lesz Javi Sánchez sorsa a Real Madridnál?

A 2018-19-es szezont nem fogja egyhamar elfelejteni Javi Sánchez, hiszen a fiatal hátvéd előtérbe került az első csapatnál is a pihentetések, és sérülések okán. A felnőtteknél a Melilla elleni odavágón mutatkozott be, és a visszavágón már a gólszerzők közé is sikerült feliratkoznia. Egy hónap alatt óriásit fordult vele a világ, hiszen a ligában és a BL-ben is debütálhatott a Celta Vigo illetve a Viktoria Plzeň ellen. Teljesítménye nem kerülte el vélhetően a vezetőség figyelmét sem, hiszen a Hermoso iránt mutatott érdeklődés némileg csillapodott Sánchez teljesítménye láttán. A kupameccs visszavágóját 91,2%-os passzpontossággal zárta, és ugyan volt egy hibája a második félidőben, de egyébként egy magabiztos, profi futballista benyomását keltette. Sánchez 2005-ben érkezett a klubhoz, nyolc éves korában, és amellett, hogy immár az első csapat is hasznot húzhat a tehetségéből, kulcsembere és csapatkapitánya a Castillának.

181207_javi_sánchez

Mariano kapcsán is az járt a fejemben, ami Javi Sánchez esetében most. A támadó 23 évesen is még a Castillában játszott a spanyol harmadosztályban, és Javi Sánchez is 22 lesz márciusban. Tudjátok, hogy Nacho hány éves volt, amikor utoljára pályára lépett a Castillában? Napra pontosan 23 éves és négy hónapos! Rendkívül átgondolatlannak látom ezeket a folyamatokat, hiszen ha körbenézünk a nagyvilágban, Mbappé, de Ligt, Sancho, Kluivert, Sessegnon mind húsz év alatti, nemzetközileg is ismert játékosok, de hazai példánál maradva Marcelo, Ramos, Varane is már nagy meccseken kaptak lehetőséget 19-20 évesen Madridban. Egyszerűen pocsékolás az, hogy ha nem is klasszisok, de tehetséges játékosok pazarolnak el 2-3-4 évet az életükből a Segunda B-ben. A Juvenilben (ifjúsági korosztály) 18-19 éves focisták játszanak, ahonnan három utat képzelek el: a kiemelkedő tehetségeket kölcsön kell adni magasabb osztályba, ahol rendszeresen játszanak a posztjukon. Az átlagos játékosok felkerülnek a második csapathoz, ahol egy, vagy maximum két szezon alatt eldől, hogy merre tovább. A kevésbé tehetséges játékosok alkotják a harmadik csoportot, őket opcióval kell eladni, mert ha nem is fogják megütni az első csapat szintjét, az eladásukból (és további értékesítésükből) még lehet profitálni.

A Castillát pedig a felkerülő ifik mellett fel kell tölteni olyan játékosokkal, akik segíthetnek a másodosztályba jutás eléréséhez, szerepet vállalhatnak a tagság megőrzésében, és segíthetik az ifik fejlődését. Mindemelett elmondhatják magukról, hogy a Real Madrid igazolt labdarúgói voltak, és a fiatalok számára is jobb terep a fejlődéshez a másodosztály, mint a harmadosztály. Javi Sánchez példája is azt igazolja, vannak olyan tehetségeink, akik már most megállnák a helyüket magasabb szinteken, a klub viszont mégsem méri fel kellőképpen körültekintően a lehetőségeit. Ajánlanánk egy közel három évvel ezelőtti cikkünket, ahol jó pár fent említett névvel találkozhattok, mint az utánpótlás eljövendő csillagai.

Forrás: marca.com, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…