Carvajal díszpolgár lett a szülővárosában

Rangos kitüntetésben részesült a Real Madrid spanyol védője, a saját nevelésű Dani Carvajal.

Ahogy azt bizonyára sokan tudják, Carvajalt a mai napig komoly érzelmek kötik szülővárosához, a Madrid tartományban található Leganéshez. Ezen a helyen kezdődött számára minden: itt nőtt fel, itt szerezte első barátait, s labdarúgó-karrierje is itt, egészen pontosan az A.D.C.R. Lemans nevű akadémián kezdődött. Lokálpatrióta lévén a hátvéd gyakran megfordul a településhez köthető rendezvényeken és eseményeken, mostantól pedig már nemcsak érzelmi, hanem „hivatali” szálak is összekötik őt a szülővárosával: Dani Carvajal Leganés díszpolgára lett!

A nem mindennapi kitüntetést a város polgármesterétől, Santiago Llorentétől vehette át a futballista, a jelenleg is érvényes, 1978-as spanyol alkotmány megszületésének 40. évfordulóján rendezett ünnepségen, december 3-án.

Carvajal így nyilatkozott: „Leganés egy csodálatos hely, a szülővárosom. Itt nőttem fel, és az itt megálmodott vágyaim tették lehetővé, hogy a Real Madrid és a spanyol válogatott kezdőcsapatáig juthassak. Ez a megtisztelő kitüntetés még inkább megerősít abban, hogy örökre kötődjek Leganéshez. Mindannyiunknak azon kell dolgoznia, hogy minden nap egy kicsit jobb hellyé váljon ez a már egyébként is csodálatos város. Mindenkinek köszönöm! Nagyon boldog vagyok, hogy rám gondoltak.”

Forrás: realmadrid.com; penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK