Solari: Jár a dicséret a játékosoknak

Santiago Solari a Valencia elleni bajnoki győzelem után állt a sajtó rendelkezésére. Az argentin szakember dicsérte játékosait, kiemelte a fiatalokat, de beszélt a kapuskérdésről és Modrićról is.

„Szeretném, ha ugyanazt ismételnénk meg újra, amit az első félidőben tettünk. Összességében jó mérkőzést játszottunk, de az első 45 percben igazán lenyűgözőek voltunk. A második félidő teljesen más volt. A Valenciának voltak lehetőségei az egyenlítésre, igazán nagy nyomást helyeztek ránk.”

„A fiatal játékosok hoztak némi plusz energiát, de szükség van az energia és az idősebbek tapasztalatának egyensúlyára. Azok a játékosok tudnak ebben a keretben versenyképesek maradni, akik ezt hozni tudják, de nyitva áll az ajtónk azok előtt a fiatalok előtt, akik a jövőben segíthetnek minket. Llorente, Odriozola, Ceballos, Reguilón, Vinícius… Fiatal tehetséges játékosok, akik reméljük, hogy az elkövetkezendő öt évben is itt lesznek.”

Solari

„A fiatalok jelentik a Real Madrid jövőjét, de a jelen részeseivé kell válniuk. Nagy elégedettséggel tölt el, hogy olyan játékosok, mint Valverde, Regulión és Llorente itt vannak. Nem szabad elfelejtenünk azokat a keményen dolgozó játékosokat sem, akik az alacsonyabb osztályokban bizonyítanak. Klubként nagyon örülünk, hiszen vannak játékosaink, akik az utánpótlásbázisból érkeztek és most az első csapatban kapnak játékperceket.”

„Fontos, hogy jól menedzseljük a feladatainkat. Minden nagy klubnak rengeteg meccset kell lejátszania egy idény során, jól kell elosztani a játékperceket a játékosok között. A srácoknak ott kell lenniük a pályán, ott tudják megmutatni, hogy mire is képesek. A futballban ez így működik.”

„Az Éibar elleni egy teljesen más mérkőzés volt. Nehéz a válogatott szünet után játszani, mivel nincs sok idő a közös munkára. Ez nem kifogás, ez a valóság. Ma egy más pályán játszottunk, egy másik meccset. Rómában jól teljesítettünk, ma pedig nagyon jól. A játékosok megérdemlik a dicséretet.”

„Három top kapusunk van és itt van még Luca is. Nagyon jól megvagyunk így, Courtois tehetsége pedig nem újdonság.”

„Modrić egy kivételes játékos. Ezt az egész karrierje során demonstrálta. Ő a tökéletes példa az önfejlesztésre. Nehéz körülmények között, kemény környezetben nőtt fel, nem tudhatjuk, hogy ez van-e a személyisége mögött. Ami a minőségét illeti, nem tudjuk, hogy honnan szedi elő.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…