Egytől egyig: Real Madrid – Valencia (2-0)

A Real Madrid a Valencia csapatát fogadta a Santiago Bernabéuban a Roma elleni hétközi siker után. Solari csapatának a bajnokságban is javítania kellett az Eibar elleni fiaskót, ugyanis az élbolyra való felzárkózást most már el kell kezdeni, amibe az ilyen kisiklások már nem férnek bele. Alapvetően nehéz meccs várt a fővárosiakra, habár a Valencia nem brillírozik a bajnokságban – jelenleg csak a 13. -, de a Bajnokok Ligájában meggyőző teljesítményt nyújtanak: hétközben Torinóban a Juventus csak nagy nehézségek árán tudott nyerni 1-0-ra, de meggyőző adat az is, hogy a Valencia ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 4 vereséget szenvedett a madridi mérkőzésig.

Csapatok:

Real Madrid (8)

Mindkét félidőben sikerült a Valencia fölé kerekedni, kontroll alatt tartotta a mérkőzést a csapat. Ehhez nyilván közrejátszhatott az is, hogy az első gól megint ajándékba érkezett – habár Carvajal előtte zseniálisan teremtett magának helyzetet -, a Madrid viszont utána sem eresztett le, egy-két rövidzárlattól eltekintve pedig nem is adott sok lehetőséget a Valenciának, akik mindössze két alkalommal találták el a madridi kaput. A helyzetek kialakításában nem brillírozott ma Solari csapata, de a meglévő lehetőségekkel nagyon jól sáfárkodva, végül kapott gól nélkül sikerült lehozni egy újabb mérkőzést.

Real Madrid

Valencia (5)

Ennél többet vártam tőlük, főleg támadásban, de a kontrajátékuk sem volt igazán meggyőző. Az első félidőben a madridi tizenhatoson belül csak egy lövést tudtak felmutatni Guedes révén, a második játékrészre már nagyobb helyzeteik is adódtak, de egyiket sem tudták kihasználni. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a második félidő elején nagyon nyomtak, akkor könnyen szerezhettek volna több gólt is, de azon a 20 percen kívül nem igazán voltak veszélyesek.

Játéoksok:

A mérkőzés legjobbja – Dani Carvajal (9)

Habár többen versenyben voltak nálam ezért a címért, mégis a saját nevelésű jobbhátvédre esett a választásom. Több sikeres szerelést és labdaszerzést is bemutatott, végig robotolta a mérkőzést a jobb oldalon, de ezúttal a nagyon meggyőző volt a támadó teljesítménye is. Az első gól teljesen az ő érdeme, annak köszönhetően nyugodtabban tudott játszani a csapat, de a Valenciát is megfogta hosszú időre az öngól. Hosszú ideje várunk egy ilyen teljesítményre tőle, reméljük, ezúttal ki fog tartani ez a forma.

Carvajal

Thibaut Courtois (8)

Hétközben Keylor Navastól volt hangos a sajtó, illetve azzal, hogy nem elégedett a helyzetével, egyébként teljes joggal. Belga társa éppen ennek megfelelően kapja a kritikákat, ezek viszont általában abból fakadnak, hogy Navast egész egyszerűen többen akarják a kapuban látni a múltra való tekintettel, nem feledve természetesen, hogy mi mindent tett a Real Madridért. Ezektől elvonatkoztatva, Courtois kezd akklimatizálódni a spanyol fővárosban, ezúttal (végre) megvillogtatva néhány olyan képességet, ami miatt őt a világ egyik legjobbjaként tartják számon. Több fontos védése is volt, egyre magabiztosabb a kapuban.

Raphael Varane (6,5)

Ezúttal nem volt annyira magabiztos, amennyire tőle megszokhattuk. A kicsit haloványabb teljesítmény most nem bosszulta meg magát, ugyanis védőtársai jóval magabiztosabban játszottak, 1 szerelést és egy labdaszerzést tud felmutatni. 

Sergio Ramos (8)

Hosszú ideje az egyik legjobb meccse volt ez a kapitánynak. Az első félidőben többször nagyon fontos pillanatokban sikerült szerelnie, labdaszerzései elengedhetetlen összetevői lettek a sikernek. Nagyon jól időzített többször is, aminek köszönhetően sikerült a valenciai támadásokat hamar megakasztani.

Sergio Ramos

Sergio Reuilón (7)

Lassan tényleg ott tartunk, hogy ki lehet mondani, Marcelónak végre megtalálta a csapat a tökéletes helyettesét. Modriccsal együtt ő mutatta be a legtöbb labdaszerzést (3), támadásban is jól segítette a csapatot, de védekezésben még van mit fejlődnie, a Valencia többször az oldalán próbálkozott sikeresen a második félidő elején. Ennek ellenére nagyon bíztató játékot produkál hétről hétre.

Marcos Llorente (8,5)

Újabb nagyon erős teljesítmény a spanyoltól. 83 sikeres passzt mutatott be 95 százalékos pontossággal, ezekből 10 hosszú átadással segítette társait és adott egy kulcspasszt is. Védekezésben is igen meggyőző volt, nagyon jól olvassa a passzsávokat, hatékonyan képes nyomást helyezni a labdás játékosra, ha arra van szükség. Ha így folytatja, Casemirónak jelenlegi formájában aggódnia kell a kezdőcsapatba kerülés miatt.

Dani Ceballos (8)

A középpálya motorja volt ezúttal, a legtöbb sikeres szerelés magasan az ő nevéhez fűződik, szám szerint 7. Kroos helyetteseként neki kellett osztogatni a labdákat, irányítani a csapatot és kiszolgálni a támadókat, amiket abszolút jól oldott meg. 95 százalékos pontosság társult 62 átadása mellé.

Luka Modric (7,5)

Rangidősként futott ki a középpályára, és vezette is két fiatal társát nagyon hatékonyan az egész mérkőzésen. Ezúttal aktívabb és dinamikusabb is volt, mint az elmúlt hetekben, amivel közelebb hozta hozzánk régi formáját. 3 labdaszerzést mutatott be, valamint két kulcspasszal segítette társait. Eddig gyengébb idényen van túl ő is, de bízzunk benne, hogy Solarival képes lesz állandósítani régi formáját.

Luka Modric

Gareth Bale (6)

Számomra ez újabb csalódást keltő teljesítmény. Az egy dolog, hogy a ligában 10 meccse gólképtelen, de egyelőre egyáltalán nem sikerül elvégezni azt a feladatot, amire szükség lenne. Nagyon jól kezdve a szezont mindenki kikiáltotta a csapat idei elsőszámú gólfelelősének. A szándékkal nincs baj, ezúttal is ő próbálkozott a legtöbb kapura lövéssel (4), adott két kulcspasszt is, de egyszerűen több kell tőle. A második félidőre teljesen eltűnt a walesi, Solari le is cserélte bő 1 óra után.

Lucas Vázquez (8)

Újabb jó teljesítmény, védekezésben és támadásban egyaránt. A szezon elején rosszabbnál rosszabb meccseket hozott Lucas, az utóbbi időben viszont egyre inkább úgy tűnik, sikerül visszatalálnia régi formájához. Két kulcspassza, valamint a jobb oldalon bemutatott 4 szerelése a csapatban az egyik legtöbb volt ezúttal.

Karim Benzema (7)

Majdnem meglőtte a forduló gólját a második percben, amikor Bale beadását kapásból ráküldte a valenciai kapura, nagyon keveset tévesztve végül. Jobb híján ezen a meccsen inkább a védekező munkáját kell kiemelni, 3 labdaszerzést mutatott be csatárként, ami viszont mindenképp megsüvegelendő. Ezen felül 3 kulcspasszt így is kiosztott, valamint jól találta meg Lucast a tizenhatoson belül a második gólnál.

Benzema

A cserejátékosok
Marco Asensio (7)

Nagyjából fél órát kapott Solaritól, jelenlegi formája azonban nem is indokolja kezdőbeli tagságát. Ezúttal tele energiával szállt be a meccsbe, kicsit felpörgette a madridi támadójátékot, több szép megmozdulása is volt.

Federico Valverde (7)

Újabb lehetőséget kapott a fiatal urugayi középpályás, váltva a már igen csak fáradt Modricot. Fizikálisan sikerült felvennie a meccs ritmusát, ritmust adott az addigra kicsit fásult középpályás játéknak.

Isco (-)

Az utolsó csere volt, nagyjából 10 percre érkezett, de ezalatt az idő alatt is több szép megmozdulása volt. Érdekes szituáció az övé, kíváncsi vagyok, sikerül-e visszanyernie Solari bizalmát.

Edzői teljesítmény:

Santiago Solari (8)

Érzésem szerint jó kezdőcsapatot küldött fel a mester, két helyen változtatott a Roma elleni kezdőn, de alapvetően több jó teljesítmény is volt a csapatban. Az Eibar elleni rövidzárlat elég rosszul mutatott a múlt héten, de azóta két erős csapat ellen sikerült 4 rúgott és 0 kapott góllal lehozni két mérkőzést – emiatt is bosszantó az a sima 3-0. Llorente újboli kezdőbe jelölése hatalmas pozitívum, tekintve, hogy milyen teljesítményt nyújtott ezúttal is a saját nevelés, de említhetnénk Lucas vagy Reguilón kezdetését, ami ugyancsak jó húzásnak bizonyult. Jól nyúlt bele a meccsbe, főként a középpályán frissített és erősített Solari, aminek köszönhetően nem is fáradt el teljesen a csapat a végére. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…