Solari: Az Isco-ügyet lezártam

Santiago Solari, a Real Madrid trénere a Valencia elleni bajnoki összecsapás előtt állt a sajtó rendelkezésére. A beszélgetés során természetesen szóba jött Isco ügye, a Libertadores-kupa döntője, de Llorente remek teljesítménye és az aktuális ellenfél is.

Valencia: „Tudjuk, hogy a Valencia egy rendkívül jól szervezett és taktikailag fegyelmezett együttes. Nagyon kevés gólt kapnak, nekünk a saját játékosainkra és képességeinkre kell koncentrálnunk, és biztosítanunk kell, hogy hatékonyak és agresszívak legyünk az ellenfél kapujának közelében.”

Isco: „Úgy vélem, hogy ez az ügy lezárult, nem tudom, hogy mit spekuláltok ezzel kapcsolatban. Nem olvasok sportsajtót. Korábban már elmondtam, hogy ezek olyan egyedi döntések, amiket meg kell hozni. Itt minden játékos profi, mindenki keményen dolgozik. Van néhány nagyon fiatal srác a csapatban, de a legtöbbjük már felnőtt ember, nem gondolom, hogy ami az öltözőn kívül zajlik, az hatással van rájuk. Én olyan döntéseket hozok, amelyek szerintem minden játékosnak a legjobbak. Mindenki egyformán fontos. Mind a Real Madrid részei vagyunk."

Llorente: „Nagyszerű teljesítményt nyújtott. Nem volt játékban, nem volt ritmusban, ezért sokat elmond róla, ahogyan beszállt ezen a meccsen, és úgy játszott, ahogy. Ez is mutatja, hogy hogyan dolgozik. Igazi profi, remélhetőleg ezen az úton marad. Ez garantálná a hosszú karrierét.”

Solari

Érzések: „Fontosak az érzések. Minden munka esetén 80%-ban meghatározó a munkavégzés öröme, a felelősségérzet, a napi erőfeszítések, a futballban sincs ez másképp.”

Libertadores: „Vegyes érzelmeim vannak. Egyfelől megtiszteltetés a madridizmus és a stadionunk számára, hogy a Libertadores-kupa döntőjét, az argentin labdarúgás Clásicóját a Bernabéuban rendezik. Remélem, hogy a stadion, amely történelmünk büszkesége, segít pozitívan zárni ezt a nehezen indult döntőt. Másrészt pedig nem tudok elmenni az okok mellett, amelyek miatt ide hozták ezt a meccset. Az, hogy a mérkőzést az óceán másik oldalán játsszák, sok szívet összetört Buenos Airesben és ez szégyen, különösen ha azt nézzük, milyen példát mutatunk ezzel a gyermekeinknek. Kár, hogy van a társadalmunknak egy olyan része, amely mindent tönkretesz.”

„Legyünk optimisták. Reméljük, hogy a találkozó a stadionunk történelméhez méltó módon zárul majd. Remélem, hogy ez segít majd tisztára mosni a döntő nevét. Ha valami képes erre, akkor az a mi stadionunk és intézményünk. Reméljük, hogy azok is hozzájárulnak majd ehhez, akik ide utaznak. Számomra ez a meccs elveszítette a fontosságát és a helyét a szívemben. Azt, hogy kinek szurkolok, már tudjátok.”

Forrás: realmadrid.com, MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…