Enzo Zidane: Édesapám biztosan visszatér az edzői székbe

Enzo Zidane, a Real Madrid utánpótlásbázisának korábbi játékosa, aki a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott, az AS újságírójával beszélgetett. A fiatal játékos jelenlegi helyzetéről, madridi emlékeiről és édesapjáról osztott meg néhány gondolatot, de válaszolt villámkérdésekre is.

Miért döntöttél úgy, hogy a Majadahonda játékosa leszel?

Egy olyan edzőt kerestem, aki hisz bennem, aki lehetőséget ad és ismer. Beszéltem néhány emberrel, majd amikor Antonio Iriondóval beszélgettünk, jó érzéseim voltak, amelyek azt súgták, hogy ez pont az, amit akartam.

Milyen a hangulat az öltözőben? Milyen vele dolgozni?

Nagyon jó, remek a közösség. Mind jól kijövünk egymással, ez a pályán is meglátszik. Antonio rengeteget dolgozik, sokat beszélgetünk a labdarúgásról. Szereti, ha nálunk van a labda, amivel minden itteni játékos azonosulni tud.

Mik a céljaid ebben az idényben?

Mint mindig, most is javulni szeretnék, jobb játékos akarok lenni. Tanulni akarok, a legjobb Enzót akarom adni a csapatnak, hogy segíthessek.

Llorentével, Marianóval és Reguilónnal is kereszteztétek egymás útját, mit gondolsz arról, hogy az első csapatban játszanak?

Nagyon örülök nekik. Ha egy korábbi csapattárs fejlődését, előrelépését láthatod, azokét, akikkel a legjobb pillanatokat élted át, akkor nagyon boldog vagy. Én pedig mindig a legjobbakat kívánom nekik.

Enzo

Gondolod, hogy jó döntés volt Madrid elhagyása a fejlődésed szempontjából?

Játékosként minden tapasztalat jó. A madridi pillanatok, amelyeket átéltem, csodásak voltak, rengeteget tanultam ott. Voltak nehéz időszakok is, vagy ott van az Alavésben és a Laussanne-nál eltöltött idő, ezek mind segítették a fejlődésemet.

Hogy emlékszel a madridi időszakodra?

Kedves emlékeim vannak. A teljes ranglétrán végigmentem, a nyolc évesektől a Castilláig, aztán debütáltam az első csapatban is, amiről mindenki álmodik. Sok álmot megélhettem ott, ezt most más helyeken kell megtennem.

Milyen volt egy öltözőn osztozni édesapáddal?

Eleinte furcsa volt, de hozzászoktam. Két és fél évig tartott, amikor edző – játékos kapcsolatban voltunk, otthon pedig apa – fia kapcsolatban.

Édesapád visszatér még az edzői munkához?

Mindannyian tudjuk, hogy imádja a futballt, szereti az edzői munkát. Biztosan vissza fog térni. Ez az ő döntése lesz. Most élvezi a pihenést, amire nagy szüksége volt, hiszen bár Madrid nagyszerű hely, a végén már nagyon kemény volt a rengeteg munka.

Cristiano távozására lehetett számítani?

Senki nem számított rá. Én sem. Úgy döntött, hogy távozik, és jól megy neki. Hiányzik Madridból, de ez egy nagy klub, kétségtelen, hogy Cristiano nélkül is nagy dolgokat fognak véghez vinni.

Szerinted kinek kellene megnyernie az Aranylabdát?

Luka Modrićnak. Számomra ő egy példakép és a kedvenc játékosom is. Remek srác, megérdemli az elmúlt évért, ahol megnyerte sorozatban harmadik BL-címét. Ráadásul nagyszerű világbajnoksága volt.

Enzo

Az egyik hobbid?

Mozi.

Egy könyv?

Andre Agassi – Open.

Francia vagy spanyol konyha?

A spanyolt mondom, hogy ne legyenek mérgesek.

Példakép?

Édesapám.

Ideális kezdő?

Keylor Navas; Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal; Toni Kroos, Modrić, Kanté; Cristiano, Messi, Benzema.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK