Kolarov: Senkinek nem kell ígérnem semmit

Az AS Roma trénere mellett Aleksandar Kolarov, a csapat veterán védője is az újságírók rendelkezésére állt a Real Madrid elleni összecsapás előtt. A játékos a csapat legutóbbi meccseken mutatott rossz teljesítményével kapcsolatos kérdések megválaszolása mellett a szurkolói magatartásról is elmondta a véleményét.

Mi kell ahhoz, hogy jobban teljesítsetek, mint Madridban?

Az edző jól felkészült a mérkőzésre, úgyhogy meglátjuk, hogy ők hogyan játszanak. Mi nem voltunk elég jók a BL-hez Madridban. Most mi leszünk a hazai csapat, az első pillanattól éreztetnünk kell, hogy ők a vendégek. Erős kezdésre lesz szükségünk, a kezdősípszótól kezdve a győzelemre kell törekednünk.

A bajnokságban és a BL-ben látott teljesítményetek közötti különbség csupán a véletlen műve?

A BL egy különleges sorozat, de szerintem ez csak véletlen. A bajnokságban szenvedünk, de biztos vagyok benne, hogy sikerül elérnünk a célunkat és a legjobb négy között fogunk végezni. Most már el kell kezdenünk meccseket nyerni, de biztos vagyok benne, hogy ez jönni is fog. Én minden meccsre ugyanúgy tekintek.

Kolarov

Nehezebb lesz Manolas, De Rossi és Pellegrini nélkül a Real Madrid ellen?

Ha mindannyian itt lennének, akkor is nehéz lenne. Ők nyerték meg a legutóbbi három BL-címet. Az első meccsen mindannyian bevethetők voltunk. Mindegy, hogy ki játszik, nehéz lesz legyőzniük minket.

Az Udinese elleni vereséget követő nyilatkozatokból az látszott, hogy hiányzik a győzelmi vágy a csapatból. Ezt mivel magyarázod?

Belőlem ez sosem hiányzott, és úgy gondolom, hogy ugyanez elmondható a teljes öltözőről is. Elveszíthetsz egy, kettő vagy három meccset, de biztos vagyok benne, hogy senki sem azért van itt, hogy veszítsen. Az Udinese egyszer lőtt kapura, de van, hogy ez egy mérkőzésbe kerül. Tudom, hogy ez nem egy jó időszak, de engem ez nem befolyásol. Az ilyen pillanatokat is kedvelem, mivel itt kell megmutatnod, hogy milyen fából faragtak.

Ha ebben a csapatban igazi férfiak vannak – és szerintem ez így van – akkor túllendülünk ezen. A Romának olyan csapatokat kellet volna nyolc emberrel legyőznie, mint a Chievo, a SPAL és a Bologna. Ez nem a győzelmi vágy hiánya. Úgy gondolom, hogy ez a futball része. A jó dolog az, hogy aztán jönnek az olyan meccsek, mint most a Real elleni, aztán az Inter és a Cagliari elleniek. Meg kell nyernünk a következő meccsünket, aztán az azt követőket is. Ez a feladat.

Kíváncsi vagy, hogy mit nyilatkozott Di Francesco? Itt elolvashatod az olasz mesterrel készült interjút!

Hogy van a lábad?

Rendben, köszönöm.

Lebecsültétek a Chievót, a SPAL-t, a Bolognát és az Udinesét?

Egyáltalán nem. A Seria A-ban senkit nem becsülhetsz le. Kellett volna a győzelem ezeken a meccseken, tudjuk, hogy milyen fontos a kisebb csapatok legyőzése. Biztos vagyok benne, hogy mostantól megfelelően végezzük a munkánkat és a képességeinknek megfelelő teljesítményt fogunk nyújtani.

A te játékodra hatással volt a lábsérülésed. Ez az egyetlen dolog, vagy te inkább a korábbi játékstílust kedveled?

Nem, nekem ez nem számított. Semmilyen szinten nem hátráltatott. Ha játszom, akkor 100%-os vagyok. Fizikálisan rendben vagyok, a játékrendszer pedig számomra teljesen mindegy.

Kolarov

65000 ember lesz az Olimpicóban. Tudsz valamilyen ígéretet tenni a szurkolóknak?

Senkinek nem kell ígérnem semmit. Tudjuk, hogy a szurkolóink mindig mögöttünk állnak, hazai pályán és idegenben egyaránt. Joguk van mérgesnek lenni, de nekem saját magamon kívül nem kell ígérnem senkinek semmit. Kemény munkát és teljes erőbedobást, ami egyébként játékosként az első pillanattól kezdve jellemez. A szurkolók – nem csak a Roma-szurkolók – kifejezhetik a véleményüket a stadionban, de azzal is tisztában kell lenniük, hogy nem sokat tudnak a futballról. Én is szeretem a teniszt és a kosárlabdát, követem is ezeket a sportágakat, de egyáltalán nem értem őket.

Nem mondhatom meg Djokovicnak, hogyan játsszon, de nem bírálhatom a taktikáját sem. A szurkolók lehetnek mérgesek egy vereség után, de nem beszélhetnek a taktikáról. Nem a Roma szurkolóira utalok itt, hanem általánosságban a futballszurkolókra.

Forrás: asroma.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK