Di Francesco: Most megmutathatjuk, hogy nem az a csapat vagyunk, akit hétvégén láthattak

Eusebio Di Francesco, az AS Roma trénere is nyilatkozott az újságíróknak az olasz csapat Real Madrid elleni mérkőzését megelőzően. A szakember a hétvégi, Udinese elleni vereség után extra erőbedobást vár el mind saját magától, mind a játékosaitól.

Mi hiányzott az Udinese ellen?

Nem voltunk kellően határozottak, ez pedig nem olyan dolog, amit egy boltban levehetsz a polcról. Hiányzott a győzelem utáni vágy, mind védekezésben, mind támadásban. Felkészültünk a meccsre, én pedig az eddigi legfontosabbként tekintettem rá. Hihetetlenül bosszantó volt a vereség.

Hogy vannak a sérültek?

Pellegrini nem lesz bevethető a Real és az Inter ellen. Olsenre még vár egy utolsó teszt, de az orvosok szerint rendben van.

A csapat 19 alkalommal jutott el az Udinese tizenhatosán belülre anélkül, hogy betalált volna. Hogy lehet ezt kijavítani?

Ez is egy olyan statisztika, amit abban az esetben néznek negatívan, ha veszítesz. Sokkal többet kell kihoznunk a tizenhatoson belüli jelenlétünkből. A játékosok mentalitásán és a játékunkon is dolgoznunk kell. Szerencsések vagyunk, hogy most egyből egy nagy meccs következik, így mindent beleadhatunk és megmutathatjuk, hogy nem az a csapat vagyunk, akit az Udinese ellen láthattak.

Di Francesco

Mennyire fontos ez a meccs az Ön jövőjét tekintve?

Beszéljünk inkább a csapatról, ne rólam. Én mindig éreztem a klub bizalmát. A futball az futball. Fontos az eredmény, hiszen a csoport első helyén szeretnénk végezni. Jó helyzetben vagyunk a BL-csoportunkban, de ezt még jobbá tehetjük, ha megnyerjük a mérkőzést.

Manolas játszani fog?

Még egy utolsó teszt rá is vár. Ha rendben lesz, akkor pályára lép.

Lehet edzeni a sikeréhséget is?

Ugyanaz az edző vagyok, aki mindig arra bátorította a csapatát, hogy tartsa nyomás alatt az ellenfelet, játsszon az ellenfél térfelén. Edzőként ennél többet is tennem kell. Minden nap elszámolok a lelkiismeretemmel.

A Real Madridnál az utolsó találkozásuk óta edzőváltás volt. Lát taktikai változtatásokat azóta?

Szerintem nagyon hasonló a csapat, mint az első meccsen, ha a mozgást, a játékosok karakterét nézzük. Nem látok nagy különbségeket, de fejben biztosan lesz. Nagyszerű formában érkeztek az első meccsre, miközben mi még kerestük önmagunkat. Ez a meccs most mindkét csapat számára teljesen más lesz.

Kíváncsi vagy Santiago Solari szavaira is? Itt elolvashatod a mesterrel készült interjút!

Megvan a kockázata annak, hogy az Udinese elleni meccs után rossz a hangulat az öltözőben?

Először is beszéljünk a holnapi meccsről. Pozitív üzeneteket kell küldenünk. Szükség lesz határozottságra és arra, hogy még többet adjunk bele. Ami engem illet, koncentráció és felkészülés szempontjából kétszeres erőbedobásra van szükség. Ha nehéz időszakban vagy, akkor kell valami plusz. Sokszor megtettük már ezt, de a csapattól mindig állandóságot kérek. Ez az egy, ami hiányzik.

Elképzelhető, hogy három védővel állnak majd fel?

Nem akarok erről beszélni, nehogy előnyt kovácsoljon belőle a vendég együttes. Még semmit nem döntöttem el, a játékrendszert sem. Alaposan át kell gondolni mindent egy ilyen meccs előtt, ezt én is meg fogom tenni. Minden játékosnak van esélye pályára lépni. Meglátjuk, hogy milyen lesz az utolsó edzés. Lehetnek meglepetések.

Válogatott szünetek után mindig van egy botlásunk, ezt nem igazán lehet tagadni. A srácok magabiztossága elszáll, ha nem tudnak folyamatosan dolgozni. A csapat is megváltozott az idény eleje óta, a fiatalok sokat javultak, de számítani kell tőlük hullámzásra is, ez a fejlődésük része.

Mit gondol Justin Kluivert reakciójáról, ami a lecserélését illeti?

Nem láttam, ez nekem új. Számomra nyugodtan tűnt, de majd visszanézem.

Di Francesco

A szurkolók mérgesek, de nem adják fel, telt ház lesz. Tud bármilyen ígéretet tenni nekik a mérkőzés vonatkozásában?

Mindent bele fogunk adni ezért a mezért és minden egyes szurkolóért, ennek mindig így kell lennie. A Roma nagy dolgokat vitt már véghez a BL-ben, normális, hogy mérgesek. Én sem vagyok boldog, hogy is lehetnék, de remélem, hogy a találkozó után már az leszek. A holnapi naptól a szurkolók profizmust és erőfeszítést várhatnak. Ennek a létünk részének kell lennie.

Az AS Roma részéről Aleksandar Kolarov is nyilatkozott. Ide kattintva elolvashatod az interjút!

Az első meccs a Real legjobbja volt Julen Lopetegui kezei alatt. Számított arra, hogy összeomlanak? Előny vagy hátrány, hogy egy ilyen csúfos vereség után találkoznak velük?

Mi is vesztettünk, szóval nincs ilyen előny. Ez egy egyszeri mérkőzés mindkét csapat számára. Ne felejtsük el, hogy Európa legjobbja ellen lépünk pályára. Nem kis csapatról beszélünk. Nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk, hogy megszerezzük a három pontot a Real ellen. Nem gondoltam a jelenlegi helyzetükre, van elég dolgom itt is, nem hogy még a Real Madrid miatt is aggódjak.

Forrás: asroma.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK