Monchi: Meglepett, hogy ilyen rosszul megy a Real Madridnak

A Roma sportigazgatójával készített interjút a MARCA a keddi BL-meccs kapcsán.

Sok minden történt a Real Madrid 3-0-s győzelme óta.
Ami a motivációt illeti, mindenki 100%-ot fog beleadni tőlünk ebbe a mérkőzésbe. A tavalyi évünk fantasztikusra sikerült, de kellett egy kis idő, amíg a nyári változtatások után ismét megtaláltuk az ideális játékunkat, csapatunkat. Most már sokkal közelebb vagyunk a kitűzött céljainkhoz, mint a szeptemberi meccs előtt. A keret tagjai megismerték egymást, s magasabb szintet tudunk nyújtani a pályán.

Mit vársz a holnapi összecsapástól?
Teljesen más lesz, mint a Santiago Bernabéu-beli találkozás. Azt várom, hogy nem kell majd annyit szenvednünk, mint az odavágón, és hogy ugyanazt azt a Romát láthatják majd a szurkolóink, melyet fél évvel ezelőtt: egy csapatot, amely a győztes mentalitásával dominál. Ambíciózus játékokot szeretnék látni, amely megnehezíti a Real Madrid dolgát.

Meglepett, hogy mennyire visszaeestek az említett háromgólos siker óta?
Igen. Erről külön beszéltünk is az öltözőben. Nekik is sok problémájuk van a sérülésekkel, de szerintem senki sem számított ilyen mértékű formahanyatlásra. Az ellenünk játszott mérkőzésen a játék mindne elemében nagyon erősnek tűntek. Az viszont még most is igaz, hogy minden versenysorozatban a végő esélyesek között kell számontartanunk őket.

Hogyan látod a jelenlegi Madridot?
A gyengébb szériájukat követően ismét képesek nyugodtan futballozni, és több fontos játékosuk is felépült. Tehát összességében egy nyugodtabb, céltudatosabb csapatot látok a pályán, mint korábban. Az általuk képviselt minőséget megkérdőjelezhetetlen, egyszerűen csak rá kell találniuk a helyes útra.

Mindennek ellenére arcpirító vereséget szenvedtek az Eibar otthonában a hétvégén.
Igen, de ők hozzá vannak szokva a nehéz helyzetekhez. A nagy csapatokat az teszi naggyá, hogy mindig képesek felállni a padlóról egy-egy nagyobb pofon után.

Tehát akkor úgy gondolod, hogy idén is esélyesek a Bajnokok Ligája megnyerésére?
Feltétlenül, és ez a többi sorozatra is igaz. A sportfogadók szelvényein ott szerepel a nevük.

És mi a helyzet a Romával? Idén is meglehet az elődöntő?
Elsőként a csoportkörből való továbbjutásra összpontosítunk, utána majd jöhet a többi. Emellett azt gondolom, hogy azok a klubok, amelyek naggyá akarnak válni, nem tűznek ki konkrét célokat maguk elé, amelyek lekorlátozhatják őket. Bármeddig eljuthatunk.

Mit gondolsz, ki a Real legveszélyesebb játékosa jelenleg?
Talán Benzema. Visszanyerte az önbizalmát, gyakran próbálkozik váratlan, merész húzásokkal. Azt olvastam valahol, hogy ő akar lenni az, aki sikeresen pótolja Cristiano Ronaldót. De igazság szerint bármelyik Real Madrid-játékos megteremtheti a különbséget.

Ha valakit ki kellene emelni a saját csapatodból, ki lenne az?
Nehéz megmondani. Nem tudok egy nevet mondani, mert úgy biztosan kihagynám még két-három másik kedvencemet.

A Roma 11 új játékost igazolt a nyáron. Ez egy ambíciózus projekt, amely a a tapasztalt és a fiatal labdarúgók egyvelegére alapoz.
A klub múltja, a szurkolók és a városunk nagysága miatt nyilvánvalóan egy eredményes, sikeres projektet akarunk felépíteni. Ehhez időre van szükség, és csak lépésről lépésre tudunk haladni. A miénk a legfiatalabb keret egész Olaszországban, valamint a Bajnokok Ligája mezőnyében is, és összesen 17 válogatott futballistánk van. Nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is gondolunk.

Még egy utolsó kérdés, amely megkerülhetetlen. Mit gondolsz az Olaszországban látott Ronaldóról?
Nyilvánvalóan szüksége volt némi időre a beilleszkedéshez és a közeg megszokásához. Most már az igazi Cristianót láthatjuk a pályán hétről hétre. Ugyanaz a játékos, aki a Real Madridnál volt, csak most már egy másik csapat mezét viseli. Remekül érzi magát a Juventusnál.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK