2019. April 25., Thursday

Varane: Nem tudtunk fogást találni az Eibar direkt játékán

  • É. Csongor (Veidt)
  • Nov. 24, 2018, 10:13 p.m.
Négy madridi játékos nyilatkozott az Eibar elleni kiábrándító vereséget követően.

Raphaël Varane
Problémák: „Az Eibar nagyszerű és közvetlen futballt játszott, a letámadásuk révén a teljes játékidő alatt nyomás alatt tartottak minket. Nem voltunk képesek arra, hogy megtaláljuk a játékuk ellenszerét, és hogy így átvegyük az irányítást. Megpróbáltunk ragaszkodni a saját elképzeléseinkhez, de semmi sem vezetett eredményre. Most össze kell tartanunk, mert csak így oldhatjuk meg a gondokat. És persze kemény munkával. Ma egyértelműen csapatszintű problémák miatt szenvedtünk vereséget.”

„Nagy pofon volt ez a közelmúlt jó eredményei után, de én hiszek a csapatban, mert megvan bennünk a jó futballhoz szükséges minőség. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolóink most nagyon dühösek, és mindent megteszünk majd, hogy a következő meccsen ne fordulhasson elő hasonló.”

Thibaut Courtois
Értékelés: „Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, az Eibar stadionjában mindenki megszenved. Nagyon magasan kezdtek el letámadni, ezzel pedig megakadályozták, hogy hátulról tudjunk támadásokat építeni, ahogy azt általában szoktuk. A lepattanó labdáknál sokkal agresszívabbak és gyorsabbak voltak, talán ez jelentette a különbséget. A félidőben átbeszéltük a gondokat, de később sem tudtunk felpörögni. Mindent beleadtunk, de ez nem jelent semmit, hiszen 3-0-ra kikaptunk. A válogatott szünetnek biztosan szerepe van ebben a vereségben.”

„Az első góljuk? Egy kis szerencsétlenség is kellett hozzá. Bele tudtam érni a labdába, épphogy nem sikerült hárítani.”

Római célok: „Elsősorban a védekezés szempontjából kell javulnunk, fejlődnünk. A Celta ellen semmi gond nem volt ezzel, és nem az volt az egyetlen meccs, amit lehoztunk kapott gól nélkül. Meg kell vizsgálni, hogy miben voltunk jobbak azokon a találkozókon. Ami a közelgő BL-összecsapásunkat illeti, most az a legfontosabb, hogy túllépjünk a vereség tényén, és a normál ütem szerint kezdjük meg a felkészülést. Nehéz találkozó vár ránk, ebben biztos vagyok.”

Sergio Ramos
A meccs: „Dühösen megyünk haza, mert a válogatott szünet teljesen megtörte a pozitív szériánkat. Ez az eredmény rendkívül csalódást keltő, és ami a legrosszabb, hogy nem egy-két buta hibának vagy a balszerencsének köszönhetjük, egyszerűen csak jobb volt nálunk az Eibar. Komoly problémák voltak az általunk produkált meccsintezitással, de ez semmit sem von le az ellenfelünk érdemeiből. Gratulálok nekik. Hogy mi lesz most? Ugyanazt kell tennünk, amit minden vereség után: keményen dolgozni és fejlődni.”

Hazugságok: „Fáj, hogy miket kell olvasnom az újságokban, de nincs miért aggódnom. A jogi csapatommal meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket. Sosem mondtam nemet a doppingellenes vizsgálatokkal kapcsolatos kötelezettségeimre. Az igazság az, hogy megkerestek minket nagyjából egy hónappal ezelőtt, és megpróbáltak megzsarolni, de nemleges választ adtam, ahogy a klub is. Ahogy mondtam, nekem nincs miért aggódnom.”

Toni Kroos
„Nehéz megmondani, hogy pontosan mi is történt. Rendkívül frusztráltak és csalódottak vagyunk a vereség ténye és hogyanja miatt. Igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy egyszerűen nem voltunk elég jók. Az Eibar megérdemelten győzött. Itt minden vendégcsapat megszenved az agresszív, letámadásra épülő játékstílusuk miatt. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy arra számítottunk, így semmit sem tudtunk megvalósítani az előzetesen megbeszélt terveinkből. De legyünk bármilyen feldúltak is, három nap múlva egy másik meccsen kell helytállnunk. Meglátjuk, hogy ott mi lesz.”


Hozzászólások

Tabella