Freddy Rincón: Jamesnak már két nagy klubban is akadtak problémái

Freddy Rincón volt az első kolumbiai labdarúgó, aki magára ölthette a habfehér mezt. A középpályást 1995-ben, Jorge Valdano kérésére igazolta le a klub 4 millió euró fejében. Rincónnak nem volt szerencséje, pont a klub történetének egyik legnehezebb időszakába csöppent bele, és egy szezon elteltével a távozás mellett döntött. Az egykori középpályás ma már a kolumbiai Millonarios másodedzője, és James Rodríguez esetleges visszatérése kapcsán adott interjút az AS napilapnak.

Mit gondolsz James esetleges visszatéréséről? Milyen tanácsokkal látnád el?
Nehéz tanácsot adni egy ilyen helyzetben. Hozzászoktunk már a tanácsokhoz a pályafutásunk során, amiket meg is próbáltunk a játékunkba építeni, emellett láttuk az idősebbeket, akik nagyobb tapasztalattal bírtak, és akik irányába nagyobb tisztelettel is viseltettek. De manapság ez nem egyszerű. Jamesnek problémái voltak Madridban, és problémái vannak Münchenben is. Talán ő az, akinek értékelni és elemezni kellene ezeket a gondokat. Két nagy csapatnál, két különböző edzővel is problémája akadt.

A Real Madrid öltözője egy meglehetősen bonyolult intézmény. 23 évvel ezelőtt te is megtapasztalhattad ezt.
Tudod hogy megy ez. Madridban nem egyszerű az élet. A Real Madrid öltözője olyasvalami, ami… Nem hiszem, hogy létezik még egy ilyen csapat a világon. Az öltözőben jelen vannak a nehézségek, az egók, és ott van a büszkeség és az irigység is… Ha ezek a dolgok viszik előre a csapatot, az nagyon ártalmas lehet. És ez történik ma is.

Tapasztaltál valami kellemetlent a madridi öltözőben?
Két dolog volt, ami nem tetszett… Volt egy játékos, akinek a nevét nem fogom felfedni, és ott volt a legnagyobb probléma, az elnök, Lorenzo Sanz. A nehézségek és a Real Madrid öltözője miatt vannak olyan szituációk, olyan problémák, amik elkerülhetetlenek és teljesen logikusak. Akkoriban ezekből nagyon sok volt.

Mit gondolsz Solari Real Madridjáról?
A Real Madridnak mindig jó csapata lesz. Ami történt, az annak köszönhető, hogy a Real Madrid korábban hozzászokott ahhoz, hogy van egy óriási játékos a csapatban – a világ legjobbja –, Cristiano Ronaldo személyében. A távozását megérezte a csapat, és jól látható, hogy miként működik ma a Real Madrid. Ennek ellenére a klub újra szerezni fog nagy játékosokat, és ezzel nem azt szeretném mondani, hogy jelenleg nincsenek nagyszerű labdarúgók Madridban.  

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK