Ma 12 éve hunyt el Puskás Ferenc

A Real Madrid hivatalos honlapján emlékezett meg a magyar legendáról.

2006. november 17-én, 79 éves korában elhunyt Puskás Ferenc. Ennek már tizenkét éve. A Real Madrid ekkor történelmének egyik legnagyobb legendájától vett fájó búcsút, egy olyan embertől, aki lenyűgöző gólszerző képességének köszönhetően kiérdemelte helyét a futball történelemkönyvében. A Real Madridnál töltött ideje alatt vezető szerepet játszott a klub dicső korszakában, 262 mérkőzésen 242 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, háromszor nyerte meg a bajnokcsapatok-Európa-kupáját, egyszer pedig a Világkupát.

Puskás Ferenc

A magyar támadó, aki 1927. április 1-jén született Budapesten, 31 évesen csatlakozott a Real Madridhoz. Később aztán a történelem egyik leghalálosabb támadósorát alkotta meg Di Stéfano, Kopa, Rial és Gento oldalán. Egyik legemlékezetesebb pillanata madridistaként a klub ötödik BEK-győzelmét jelentő, Eintracht Frankfurt ellen lejátszott döntőben mutatott elképesztő teljesítménye volt. Négygólos mutatója azóta is megdönthetetlen a legrangosabb európai kupasorozat döntőiben.

Tisztelgésként a klubnál töltött időszaka előtt, szobra jelenleg is a Real Madrid City egyik dísze. Emellett a FIFA is felismerte, hogy milyen jelentős alakja is volt ő a világ futballjának, ezt pedig azzal ismerte el, hogy megalapította a Puskás-díjat, amelyet minden évben a legszebb gólt szerző játékosnak ítélnek oda.

Nyugodj békében, Öcsi bácsi!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK