Asensio: Nem gondolom, hogy nekem kellene a hátamra vennem a csapatot

A Real Madrid középpályása adott interjút a válogatott szünetben. A beszélgetés során szóba került többek között saját madridi helyzete és az edzőkérdés is.

Saját helyzete: „Amikor jól mennek a dolgok, úgy kezdenek el beszélni rólad, mintha te lennél a legjobb, de ha rosszul áll a helyzet, akkor sajnos te vagy a legrosszabb. Van úgy, hogy jogos a kritika, de azt is tudjuk, hogy miként működik az újságírás errefelé. Nem akarok minden kritikát összemosni, de van néhány, aminek nincs más célja, csak hogy ártson. Nem fogok ezekre túl sok figyelmet fordítani, megvan a saját dolgom, amire koncentrálnom kell, nem fognak zavarni.”

Lopetegui: „A labdarúgás kissé igazságtalan volt Julennel. Néhány kulcsfontosságú pillanatban nem működtek a dolgok vagy hiányzott a szerencse, vagy nevezzük bárminek… Nagyon nehéz helyzet ez, figyelembe véve azt is, ami a válogatottnál és a klubnál történt, de nem csak neki, hanem az edzői stábnak is, akik mindig mindent beleadtak. Nem volt meg az a plusz szerencsefaktor, amire szükséged van, ha Madridban sikeres akarsz lenni, de biztos vagyok benne, hogy karrierjük hátralévő részében remekül fognak teljesíteni.”

Asensio

Javulás: „Úgy látszik, hogy javultak a dolgok, amióta Solari megérkezett, jobbak az eredmények, de ilyen a futball.”

Solari: „Ő az edzőnk, mindhalálig kitartunk mellette abban az időszakban, amíg velünk van. Erősnek kell lennünk, ahogy mindig is voltunk, így nyerhetünk újra nagy meccseket.”

A nemzeti csapat edzője: „Luis Enrique az első pillanattól kezdve bízik bennem; figyel rám és sok tanácsot ad, ami fontos egy játékosnak.”

Felelősség: „Nem gondolom, hogy krízis lenne Madridban. És azt sem, hogy nekem kellene a hátamon vinnem a csapatot. Vannak játékosok, akik sokkal tapasztaltabbak nálam, sokkal régebb óta játszanak ebben a mezben, elismertebbek mint én. Nekik kell vezetniük a csapatot. Amikor az új edző megérkezett, sokat játszottam, de most kevesebb lehetőséget kapok, a következtetéseket majd az idény végén levonjuk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK