Solari: Szeretnék mindig 7-0-ra nyerni, de a futball nem így működik

Santiago Solari néhány napon belül második mérkőzését is letudta a Real Madrid vezetőedzőjeként. A Valladolid elleni győzelem után a csapat türelmét és hitét emelte ki, de beszélt Bale-ről, Viníciusról és Benzemáról is.

A mérkőzés

"A Real Madridnak ma győznie kellett. Az ilyen nehéz pillanatokban nem könnyű ezt megtenni, a mai mérkőzés is egy igazi kihívás volt. Szoros és hullámzó találkozó, rengeteg kontrával. A srácok végig a győzelemre összpontosítottak. Ezek a játékosok vérbeli profik, sok tapasztalattal. Mindannyiunknak kontrollálnunk kell az érzelmeket, még akkor is, amikor volt néhány hajmeresztő szituáció 80 ezer szurkoló előtt. A találkozó előtt azt mondtam, nagyon fontos a játékosoknak, hogy a szurkolóink mögöttünk álljanak. A szurkolóink pedig ott álltak ma. A csapat fantasztikusan teljesített. Végig nyugodtak maradtunk, sikerült kézben tartani a találkozót, nem veszítettük el a hitünket és meg is lett a győzelem."

Santiago Solari sajtótájékoztatót tart.

A Bernabéu

"Már sokszor voltam ebben a stadionban, de igaz, hogy nem ebben a fontos és felelősségteljes munkakörben. 11 évet töltöttem el ennél a klubnál különböző minőségben, természetesnek veszem a Bernabéu légkörét.

Hogyan értékeltünk mi? Itt elolvashatod!

Az elvárások

"A pozitív dolgokra fókuszálok. Szeretnék minden találkozót 7-0-ra megnyerni, de tudom, hogy a futball nem így működik. Ez sokkal bonyolultabb ennél, és vannak pillanatok, amikor a lendület, a dinamika fontosabb, amikor leginkább fegyelmezettségre, elköteleződésre, koncentrációra és versenyszellemre van szükség. A labdarúgás a tiszta fejről, az érzelmekről és magabiztosságról szól. A gól után a mérkőzés megváltozott és a dolgok elkezdtek működni. Különösen fontos volt, hogy megszerezzük azt a gólt, és hogy érintetlen maradjon a kapunk. Az ellenfél többször is veszélyeztetett, amikor területeket hagytuk nekik. Elcsúszhattunk volna a banánhéjon, de muszáj volt megszerezni a három pontot. Türelmesek és kitartóak voltunk egészen a lefújásig. Jól szervezettek maradtunk, úgyhogy gratulálok minden játékosnak a győzelemhez."

Vinícius Jr.

"Azt mondtam neki, hogy játsszon bátran, védekezzen keményen. De ezeket ő mind tudja, nem szükséges mondani neki. Nem aggódom a körülötte lévő felhajtás miatt. Mi, labdarúgók nem küzdhetünk az ellen, ami a médiában, vagy a szurkolók között zajlik. Még a teljes pályafutása előtte áll, majd húsz év múlva kell elvégezni az értékelést. Ő is a keret tagja, ahogy az erényei és a hibái is. Még csak néhány mérkőzés van a lábában a spanyol bajnokságban."

A játékosok nyilatkozatait itt olvashatod!

Santiago Solari és Vinícius Jr.

Gareth Bale

"Az emberek gyorsan elveszítik a fejüket. Ha Bale holnap gólt szerez, mindenki őt ünnepli. Bármelyik pozícióban képes játszani, mert remek adottságai vannak. Bale, Asensio és Casemiro munkája ugyanolyan fontos volt, mint Lucasé vagy Iscoé. 24 játékos tartozik a kerethez. Ez a csapat. Egy érett társaság, nem egy gyerekcsoport. Nagyszerű pillanatokat fognak szerezni, ha újra formába lendülnek."

Karim Benzema

"Ebben a szakaszban semmi újat nem fogok felfedezni Benzemával kapcsolatban. Egyedi játékosa a pozíciójának, remek technikai adottságai vannak és nemcsak a 9-es munkát végzi el, de sokat mozog mélységben is, ez pedig lehetőséget ad a csapattársaknak a jobb teljesítményre. Hihetetlenül sokat dolgozott ma."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…