Ramos: Kapitányként nekem kell mutatnom az utat

Solari második találkozóján is győztesként hagyhatta el a pályát a Real Madrid. A mérkőzés után a játékosok közül Sergio Ramos, Reguilón, Vinícius és Courtois nyilatkozott az újságíróknak.

Sergio Ramos

A győzelemről

"Ezek azok a pillanatok, amikor nyugodtnak kell maradnod. Múlnak a percek, telik az idő és az eredmény nem jön. De ez a mi erősségünk, ez is része a büszkeségünknek és végül megszereztük a három pontot, ami tovább erősíti az önbizalmunkat. Ezekben a pillanatokban kell türelmesnek maradnunk és csak arra koncentrálni, hogy mindent beleadjunk. Egy nagyon jól játszó csapat volt az ellenfél, egy nagyon nehéz pillanatban. Az eredmények nem jönnek, történt egy edzőváltás… tudjuk, mit éreznek a szurkolóink. Az első gól után megjött az önbizalmunk, és a győzelem után az emberek újra elkezdhetnek hinni bennünk."

Sergio Ramos a Valladolid elleni találkozón.

Az ünneplés

"Ez a büszkeség és a méltőság pillanata volt. Hosszú évek óta itt vagyok, ezt pedig tiszteletben kell tartani. A gólt a testvéremnek ajánlottam, aki otthon fekszik betegen. Mindig az edzőnk mögött állunk, aki jelen esetben Solari. Mérkőzésről mérkőzésre meg fogjuk szerezni a három pontot és ez a rossz időszak csak egy emlék marad. Nekünk, akik a legrégebb óta tartozunk a klubhoz, nekünk kell felelősséget vállalnunk először. Nekünk kell mutatnunk az utat. Kapitányként én vagyok az első, akinek példát kell mutatnia, és büszke vagyok, amiért nekem kell cipelnem ezt a terhet a vállamon."

Mit nyilatkozott Solari a találkozó után? Itt elolvashatod!

Vinícius Junior ünnepli a Valladolid elleni gólját.

Vinícius Junior

A győzelemről

"Nagy szükségünk volt erre a győzelemre. Ez a helyes út, ezen szeretnénk maradni és továbbra is begyűjteni a három pontokat. Így visszajuthatunk oda, ahova tartozunk. Nagyon fontos győzelem volt. Sikerre éhesen léptem pályára, nagyon örülök a három pontnak. Amikor megkaptam a labdát egyből arra gondoltam, hogy kapuralövök, aztán elvittem a három védő mellett és keményen meglőttem. Együtt vagyunk, csapatként játszunk, hogy minél több gólhelyzetet alakítsunk ki. Vissza kell térnünk a Bajnokok Ligája helyekre."

Mi is értékeltünk. Az Egytől egyiget itt olvashatod!

Sergi Reguilón

A mérkőzés

"Megszereztük a három pontot és a mérkőzés pozitív oldala. A találkozó egésze a széleken zajlott. Sokat voltunk játékban Odriozolával és ez nagyon jót tesz az önbizalomnak. Minden játékos, aki a Real Madridhoz tartozik megfelelően felkészült. Én Marcelo mögött állok a sorban, ő a világ legjobbja a posztján, de azért vagyok itt, hogy egyszer én is erre a szintre kerüljek. Ramos egy magával ragadó személyiség, akit a düh és a kritika nem lomboz le. Mindig mindenkinek a legjobbat keresi."

"Ezeken a találkozókon még keményebben kell dolgozni. A Valladolid egy nagyszerű sorozat után látogatott hozzánk. Sok helyzetet dolgoztunk ki és végig higgadtak maradtunk. Aztán jött is a gól. A szerencse ma mellénk állt és megszereztük a három pontot. Reméljük, ezek a győzelmek változtatnak a dolgokon és visszatérünk a helyes útra. Nincs szükség sok változásra, mivel itt játszanak a világ legjobb játékosai. Nyugodtnak kell maradnunk."

Thibaut Courtois véd a Valladolid ellen.

Thibaut Courtois

A mérkőzés

"Kemény időszakon mentünk keresztül. Sok gólt kaptunk, ezért különösen fontos, hogy zsinórban a második mérkőzésen maradt érintetlen a hálónk. Keményen harcolunk, ez a Real Madrid. Tudtuk, hogy nehéz találkozó lesz, nem kaptak ki az elmúlt hét mérkőzésen, jól védekeztek és nagyon veszélyesek voltak a kontratámadásaik. Sohasem veszítjük el a hitünket, nagyszerű játékosaink vannak, tudjuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek. Amikor a csapat magasan helyezkedik, a kapusnak is együtt kell élnie a játékkal. Ez is egy feladat, amit nem gyakran látsz, de rendkívül fontos. Ezek a dolgok segítenek, hogy be tudj lépni a játékba, amikor támad az ellenfél. A legfontosabb a győzelem és a nulla kapott gól."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…