Solari: Különleges érzés belépni a Santiago Bernabéuba

A már megszokott módon Santiago Solari is megtartotta a soron következő meccs előtti sajtótájékoztatót. A Real Madrid ellenfele ezúttal a Real Valladolid lesz.

Az ellenfélről: „Egy szervezett csapat ellen lépünk pályára holnap. Óriási önbizalommal érkeznek, hiszen hét meccs óta veretlenek. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Fegyelmezettnek kell maradnunk.”

A Bernabéu: „Különleges érzés fogja el az embert, amikor szurkolóként belép a Santiago Bernabéuba. Engem is mindig izgalommal tölt el, amikor meccsekre járok. Játékosként is leírhatatlan érzés volt itt pályára lépni. Hogy edzőként milyen, nos, arra holnap választ kapok, de nem gondolom, hogy sokkal másabb lenne, mint szurkolóként. A csapatomat olyan játékosok alkotják, akik már valóra váltották a madridizmus álmait, ezért remélem, hogy a szurkolók is mögénk állnak holnap. Mindent megteszünk, hogy a pályán válaszoljunk a kérdésekre és kritikákra.”

A Melilla elleni győzelem: „Boldog vagyunk, ahogy minden győzelem alkalmával. Elégedett vagyok a szerdán nyújtott teljesítménnyel, az eredmény pedig a hozzáállás, valamint az intenzitás gyümölcse. Gólokat szereztünk, az öröm pedig szemmel látható volt ma is, a munka közben. Ezen az úton kell tovább haladnunk. Csak a holnapi meccsre gondolunk, remélem, hogy ezt a szurkolók is észreveszik majd.”

Stabil kezdőjátékosok: „A B csapatot Castillának hívják, az A csapat pedig a Real Madrid. Soha nincsenek olyan játékosok, akik érinthetetlenek, hiszen sérülések és gyengébb teljesítmények bármikor jöhetnek. Vannak sokat tapasztalt futballistáink, akik kulcsszerepet tudnak vállalni a nagyobb súlyú mérkőzéseken, olyanok, akik számtalan csatát vívtak már meg győztesként. Ez egy nagyszerű háttér, ami sok tapasztalattal és érettséggel párosul. Mindehhez hozzájönnek a tehetséges, fiatal játékosok.”

Bale: „Reméljük, hogy minden meccsen meg tudja mutatni a benne rejlő tehetséget. Fantasztikus játékos, szeretnénk nap mint nap élvezni a játékát.”

Játék: „Azt szeretném, ha a Real Madrid úgy játszana, mint azok a csapatok, amelyek megnyerték a Kilencediket, a Tizediket, a Tizenegyediket, a Tizenkettediket és a Tizenharmadikat. Ennek a csapatnak a magja ott volt az utolsó négy BL-győzelem alkalmával, így ismét rá kell találniuk a helyes útra.”

A csapat értékei: „A madridizmus értékei, amiket már mindenki ismer. Éhség, támadási vágy, küzdőszellem, elkötelezettség, gólok iránti megszállottság és az, hogy soha nem adjuk fel. Ezek az értékek hosszú évek óta jellemzik a csapatot, éppen ezért rendelkezik ennyi trófeával a klub.”

Jövője: „Mindig csak a következő meccsre gondolok, arra, amit tehetek és amit tennem kell. A csapat ugyanígy van ezzel, hiszen erről szól a futball. Nagyon boldog vagyok amiatt, ami jelenleg történik. A labdarúgásban különböző céljaid lehetnek: gólszerzés, védekezés, megfelelő támadás, de az öröm, a karakter, az éhség és a vágy olyan dolgok, amiknek legalább akkora szerepe van, mint az összes többinek.”

Barátságos vagy keménykezű edző: „Mindennek megvan a maga helye és ideje. Az újságírók szeretik az embereket különböző csoportokba sorolni, de én másképp gondolkodom. Több edzővel is dolgoztam játékosként, de nem tudnám megmondani, ki volt a legkeményebb. Mindenkinek megvan a saját stílusa, az pedig másnak a dolga, hogy értékeljen engem.”

Vinícius: „A keret tagja, és a sérülteken kívül bárki bekerülhet a kezdőcsapatba. Mindannyian nagyszerű játékosok. Minden egyes játékos tud valami extrát tenni a játékhoz, és éppen ez alkotja a csapatot. Elzárkózom attól, ami a klubon kívül történik, de elmondhatom, hogy Viníciusnak időre és játékpercekre van szüksége. Egy labdarúgót a tehetség és a tapasztalat teszi labdarúgóvá, a tapasztalathoz viszont játszani kell. A jelenlegi egy meglehetősen bevett szokás az olyan játékosoknál, akik 18 évesen ekkora tehetséggel rendelkeznek.”

Kapus: „Holnap meglátjátok, hogy ki fog védeni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…