Most már a játékosoknak is felelősséget kell vállalniuk

A MARCA újságírójának véleménye a Real Madrid helyzetéről.

Miközben a "vezetőség tisztában van azzal, hogy nagy a kontraszt a Real Madrid keretének minősége és az eddig elért eredmények között", Zinédine Zidane tudta, hogy nagy lesz a kontraszt az addig elért eredmények és a jövőben elérhető eredmények között. 

Ezért május 31-én kinyitotta az ajtót, köszönetet mondott, majd távozott. Miközben ő elegánsan, szemrehányások nélkül ment el, a Lopetegui elküldéséről szóló közlemény inkább kirúgásnak hangzott, amiből arra lehetett következtetni, hogy most rendbe kell hozniuk, amit a szakember elrontott. Zidane tudta, hogy mit jelent a Real Madrid szintjén lenni, de aki ezt a közleményt írta, és Florentino Pérez, aki mindezt jóváhagyta, nem.

Az elemzések szerint a balszerencse, a fizikális problémák és az edzői hibák (amit egyébként a vezetőség túl soknak gondolt) mellett a legfőbb bűnösök a játékosok voltak. Néhányan túlságosan elkényelmesedtek, sokat hibáztak és meg voltak győződve, hogy februárra majd mindent rendbehoznak, ahogy az elmúlt két idényben is tették. Mindenesetre Ronaldo nélkül ez sokkal nehezebbnek tűnik, mint korábban.

Zidane ezt valószínűleg pontosan tudta és úgy döntött, hogy továbbáll, mivel ezeket a játékosokat nem tudná kezelni, tudta, hogy milyen nehéz dolga lenne Ronaldo nélkül. Ha az elnök a felelős, hogy nem vásárolt újabb csatárt ahelyett a játékos helyett, aki az elmúlt kilenc évben meccsenkénti 1 gólos átlagot hozott, akkor a játékosok gyenge formája mellett sem szabad elmenni szó nélkül.

Cristiano Ronaldo

A csapat gyenge sorozata, a minimális gólveszély és a kevés szív is azt mutatja, hogy Ronaldo távozása sokkal többet jelent, mint az ötven gól hiánya, hiszen egy vezér, a portugál versenyszelleme is hiányzik, valaki, aki mögé el lehet rejtőzni. A sorozatban három BL-győzelem feltüzelte az embereket, és 8 Aranylabda-nevezettel rendelkezni nem ugyanaz, mint az elmúlt ötből négy győztesével.

Vasárnap a Barcelona játékosai nyomást gyakoroltak, alázattal játszottak, hiszen tudták, hogy Messi nélkül keményebben kell küzdeniük. Ezzel állt szemben a blancók játékosainak teljes passzívitása. Amikor Solari arról beszélt, hogy "tökösnek" kell lenniük, egyértelműen erre célzott.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK