„Az elnöknek és a csapatkapitánynak felelősséget kell vállalnia”

Az alábbiakban a pártoló tagok (a klubtól teljesen függetlenül működő) érdek-képviseleti szervezetének, az Asociación SRM-nek a közleményét olvashatjátok. Nem szándékunk véleményezni vagy állást foglalni, de mindenkinek a figyelmébe ajánljuk.

Mi, pártoló tagok és szurkolók, nem vagyunk hibásak a kialakult helyzet miatt? Kizárólag Lopeteguit szabad hibáztatni? A vezetőség és a játékosok nem hibáztak?

Mi úgy látjuk, hogy MINDANNYIAN bűnösök vagyunk. Nem akartuk meglátni azt, amire mások már évek óta figyelmeztetnek. Antimadridistának bélyegeztük őket, akik destabilizálni akarják a klubot, vagy akik üzleti csoportok érdekeit szolgálják ki.

Elhitették velünk, hogy ha valaki kritizálja az intézményünkön belüli változtatásokat, melyek (mint kiderült) mára azt eredményezték, hogy meg sem hallgathatjuk a jelenlegi vezetőség kihívóit, alternatíváit, az „rossz madridista”. Aki nehezményezte, hogy az összes pártoló tag megkérdezése nélkül, „fáraói munkával” döntöttek a stadionfelújításról, az „rossz madridista”. Aki hibának tartotta, hogy a történelmünk egyik legjobb játékosát eladjuk 100 millió euróért, az „rossz madridista”. Akinek volt elég bátorsága, hogy egy sikeres időszakban konstruktív kritikát fogalmazzon meg a közgyűléseken, mindennemű rossz szándék nélkül, az „rossz madridista”. Aki látta, hogy sorozatos bajnoki és kupabeli bukások árán nyertünk négy BL-címet az elmúlt öt évben, pedig a tagsági díjat fizető sociók és a szurkolók minden sorozatot meg szeretnének nyerni, az „rossz madridista”.

Abszolút hatalommal ruháztuk fel az elnökünket a vezetőségből, s a csapatkapitányt az öltözőből. Ők azok, akiknek felelősséget kell vállalniuk. Nem bújhatnak amögé a könnyű kifogás mögé, hogy egy olyan edző a hibás mindenért, aki alig néhány hónapot dolgozott itt, és aki az elmúlt évekhez képest egy meggyengült keretet kapott kézhez.

A pártoló tagok megérdemlik, hogy a kialakult helyzetért legfelelősebb személyek (Elnök, Kapitány és Edző) kiálljanak a nyilvánosság elé, és nem egy közleményen keresztül, hanem személyesen elmagyarázzák, hogyan kívánják megoldani a jelenlegi helyzetet, és ha szükséges, halasszák el a stadion-felújítást, a pénzt pedig fektessék inkább a csapatba. A madridizmus érdekében.

HALA MADRID!!

Madrid, 2018. október 29.

Forrás: asociacionsrm.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK