Julio Baptista: 1-0-ra nyer a Madrid, Marcelo góljával

A Real Madrid korábbi támadója beszélgetett a MARCA újságírójával a mai El Clásico előtt. Az interjú során szóba került a játékos emlékezetes győztes gólja egy Clásicóról, de Vinícius jelenlegi helyzete is.

Hogy megy a sorod a CFR Kolozsvárnál?

Boldog vagyok Romániában, ez egy új korszak számomra, a legrosszabb most a hideg idő. (nevet) Sport szempontból boldog vagyok, mert vezetjük a bajnokságot.

Legutoljára, amikor az El Clásico Messi és Ronaldo nélkül került megrendezésre, a Real 1-0-ra nyert, még pedig a te góloddal.

Nagyon különleges érzés egy ilyen jelentőségű mérkőzésen gólt szerezni. Igazán érzelmes meccs volt az számomra a gólom miatt. A Barcelonának nagyszerű csapata volt, de akkor hatástalanítani tudtuk őket és tökéletes meccset játszottunk. Nagyon örültem, hogy nyertünk és én lettem az egyetlen gól szerzője.

Ez volt a legszebb pillanatod a habfehér mezben?

Nem tudom, de legalább beírhattam a nevem a Clásicók történelemkönyvébe.

Nem haboztál a lövés előtt.

Volt egy lövés, aztán megszereztük a labdát a középpályán. Hozzám került, én továbbadtam Van Nistelrooynak, sikerült Rafa Marquez mögé kerülnöm, majd nagyon jól eltalálnom a labdát. Ha nem találom el így, akkor nem lett volna belőle gól. Tökéletesen kaptam, így sikerült gólt szereznem.

Ez a brazilok időszaka volt.

Elég sokan voltunk a csapatban, Marcelo, Robinho, Roberto Carlos és én is. Nagyon jól éreztük magunkat abban a csapatban, szerintem ez a pályán is megmutatkozott.

Gondolod, hogy Vinícius több lehetőséget érdemelne?

Igen. Annyi, hogy még fiatal, hogy ő legyen a csapat húzóembere. Kiváló játékos, jól tudna teljesíteni ezen a meccsen is, de vigyázni kell rá, hagyni kell, hogy nyugodt körülmények között fejlődhessen, ne zavarják meg esetlegesen rossz meccsek. A nyomás Madridban hatalmas, nem könnyű ezt megfelelően kezelni.

Baptista

Megtörténhet vele az, mint Robinhóval, vagy ő másnak tűnik?

Bátor, mindig próbálkozik. Adni kell neki játékperceket, hogy önbizalmat gyűjthessen és minden egyes alkalommal egyre jobban játsszon.

Mit vársz a Clásicótól?

Bármi megtörténhet. Ilyenek a klasszikusok. A forma jelentőségét veszti. Kemény, harcos meccs lesz, bár az igaz, hogy a Madrid a bajnokságban nyújtott teljesítménye miatt a tabellán hátrébb helyezkedik el. A győzelem érdekében azt kell tenniük, amit mi is tettünk, egy szinte tökéletes meccset kell hozniuk. A Madrid számára nagyon nehéz lesz ez a hét, ha veszítenek. Senki nem tudja, mi történhet.

Egy tipp?

1-0 a Real Madridnak, mint annak idején. Nézzük, hogy szerencsét hozok-e nekik.

Mit szeretnél, ki lője a gólt?

Marcelo, mivel a honfitársam. Ez egy újabb emlékezetes nap lenne.

A Plzeň elleni meccsen nagyon szenvedélyesen érintette meg a Madrid címerét.

Fiatal kora óta ott van, ami sokat segít. Minden féle helyzetet megtapasztalt már az évek során, jókat és rosszakat egyaránt. Ez fontos, mivel már nehéz időszakokon is túl van. Hihetetlenül tehetséges, amit hosszú éveken át folyamatosan bizonyít. Nem könnyű ilyen sokáig a Real Madridban maradni.

Baptista

A jövőben el tudod képzelni magad edzőként? Mondjuk Madridban?

Nagyon szeretnék edző lenni, bár a képzést még be kell fejeznem. Ha végül edző leszek, akkor az egyik legjobb dolog, ami történhetne velem, az a Real Madrid edzői posztjának megszerzése lenne.

Végezetül szerinted Lopeteguit menesztik a meccs után?

A helyzet kétségtelenül nem túl rózsás. Javítani azon, amit Zidane tett, vagyis a három sorozatban megnyert BL, nagyon nehéz. Néha a Madridnál nem áll rendelkezésre a szükséges idő ahhoz, hogy edzőként az elképzeléseidet adaptálni tudd.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK