Lopetegui: Megbíznak bennem a játékosaim, én még inkább megbízom bennük

A Real Madrid trénere megtartotta sajtótájékoztatóját a holnapi, Barcelona elleni mérkőzés előtt. Lopetegui beszélt a hiányzókról, a médiáról és természetesen kitért arra is, mi lehet a kulcsa a holnapi találkozónak.

A mérkőzésről

"Egy ilyen mérkőzés megnyerésének sok kulcsa van, de egyetlen biztosan működő megoldása egy sem. Jó futballt kell játszanunk, jól kell védekeznünk, támadásban pedig ki kell használni a lehetőségeinket. Emellett ugyanilyen fontos az érzelmi és a mentális felkészültség is. De a legfontosabb, hogy jól játszunk."

Az esetleges menesztéséről

"Remélem, hogy bármi is történik holnap, folytathatom az elkezdett munkát. Nem gondolok arra, hogy elvéreznék. Minden energiámat a csapat megsegítésére használom, fontos, hogy jó mérkőzést játszunk. Minden találkozóhoz így állok hozzá. Ez az edző dolga, egy ilyen mérkőzés előtt pedig különösen."

Julen Lopetegui sajtótájékoztatója a Barcelona elleni mérkőzés előtt

Lionel Messi

"Csak magunkra koncentrálunk. Arra, hogy az erősségeink a pályán is megmutatkozzanak. Jól kell védekeznünk, a legjobb formánkat kell mutatnunk. Egy játékos hiánya nem változtat azon a tényen, hogy egy nagyon erős ellenfélhez látogatunk."

A játékosok támogatása

"Megbíznak bennem és én még inkább megbízom bennük. Ehhez kétség sem férhet. Jól és keményen dolgozunk, örömet akarunk szerezni a szurkolóinknak. Az El Clásico a legjobb mérkőzés erre. Tudjuk, hogy nagyon nehéz találkozó lesz, de magabiztosan és pozitívan állunk hozzá."

Marcelo vitája a médiával

"Ti is egy nézőpontból látjátok a futballt, mi pedig egy másikból. Engem csak az érdekel, hogy Marcelo, Sergio és az összes többi játékos keményen dolgozik a csapat sikereiért. Készen állunk, hogy változtassunk az elmúlt hetek gyenge eredményein. Egyébként is, még csak október van, semmi olyan nem történt, amit ne lehetne visszafordítani."

A legfontosabb mérkőzés

"A Real Madrid – Barcelona összecsapás fontossága nem mérhető egyetlen másik találkozóéhoz sem. Futballnyelvre fordítva, ez a legmagasabb szint, ahova egy edző eljuthat."

Gödörben van a Real Madrid?

"Szenvedtünk az elmúlt időszakban, de közben nagyon jó dolgokat is csináltunk a pályán. A kapu előtt sokkal kiméletlenebbnek kell lennünk, és akkor talán a szerencse is mellénk áll. Folyamatosan javulni szeretnénk. Készen állunk a holnapi találkozóra."

Julen Lopetegui sajtótájékoztatója

A média befolyása az edzőváltásra

"Az energiám 0,01 százalékát sem pazarlom arra, hogy erre a kérdésre válaszoljak. Már elmondtam korábban is, csak a napi munkámra fókuszálok, a szemem előtt pedig a csapat sikerei lebegnek. Nem foglalkozom azzal, mit írnak az újságok. Arra koncentrálok, mik azok a dolgok, melyektől jobbak leszünk."

A kezdőcsapat

"Már tudom, kik fognak pályára lépni. Minden játékosomban megbízom. Carvajal még nem épült fel. Marcelo kapott egy rúgást a Plzen ellen, de már jobban van, reméljük, holnap is bevethető lesz. Isco sokat kihagyott, most kezd újra játékba lendülni, meglátjuk, hogy játszani fog-e."

Sergio Ramos

"Ő a kapitányunk, és fantasztikus teljesítményt nyújt. Senki sem kételkedik benne."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…